KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Sinterklaas gaat langs bij Zwolse zorginstellingen

Zwolle- Op 5 december 2021 gingen Sinterklaas en zijn pieten traditiegetrouw langs bij verschillende zorginstellingen in Zwolle. Tijdens dit bezoek werden er Presentjes uitgedeeld aan cliënten van daklozenopvang de Herberg, Tactus verslavingszorg, Dimence en inloophuis de Bres.

In zijn grijze camper kwam Sinterklaas aangereden. Gevolgd door zijn Pieten. Bij iedere zorginstelling ging Sinterklaas naar binnen en deelde hij, onder toeziend oog van zijn Pieten, zo’n 200 cadeautjes uit aan bewoners en bezoekers van de verschillende instellingen. Sinterklaas deed zijn best om met iedereen een praatje te maken. Mensen genoten er zichtbaar van: ‘Wat ben ik blij met mijn cadeautjes’, riep een bezoeker van de Herberg. ‘Wat leuk om u te ontmoeten, Sinterklaas’, zei een bewoner van Tactus.

Traditie

Al veertien jaar is het een vast onderdeel van Stichting Present Zwolle; de PreSintactie. Verschillende wethouders, mensen uit de Zwolse politiek en het bedrijfsleven zetten zich een dag in als Sinterklaas of als Piet. Zij gaan langs bij verschillende zorginstellingen. Het geeft hen tijdens de PreSintactie de mogelijkheid om de bewoners of bezoekers van de zorginstelling een ontspannen moment aan te bieden. Even weg van alle zorgen en stress en genieten van het Sinterklaasfeest. Voor henzelf is het ook een waardevol moment om eens een kijkje te nemen achter de deuren van deze zorginstellingen.

Belangrijker dan ooit

‘Juist in tijden van corona is een stukje afleiding, liefde en gezien worden belangrijker dan ooit’ aldus Elise Steenaart, Coördinator bij Stichting Present Zwolle. ‘Vorig jaar kon het vanwege corona niet doorgaan. Dit jaar zijn er binnen de geldende maatregelen veel mogelijkheden. We vonden het dit jaar extra belangrijk dat de PreSintactie door zou gaan. Veel mensen voelen zich eenzaam, zijn bang, of hebben niet de financiële middelen om Sinterklaas te vieren. Door deze PreSintactie mogen mensen hun zorgen even loslaten en genieten van een bezoek van Sinterklaas.’

‘’Levensverhalen die indruk op me maakten, me laten leren dat ik een bevoorrecht mens ben en me doen realiseren dat ik ook in zorgsituatie kan komen.’’ Sinterklaas – In het dagelijks leven werkzaam in de Zwolse politiek.

Stichting Present Zwolle

Stichting Present Zwolle helpt vrijwilligers helpen waar het echt nodig is. Stichting Present Zwolle wil een brug zijn tussen het aanbod van tijd, hart en handen van vrijwilligers en mensen die een ontoereikend sociaal netwerk hebben, vaak in combinatie met een slechte gezondheid en/of een moeilijke financiële situatie. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers worden er jaarlijks honderden huishoudens en zorginstellingen in Zwolle ondersteund op praktisch en sociaal gebied.

Gerelateerde artikelen

Back to top button