Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Sebastian opent Spelletjeshut aan Van Haersoltemarke

"Nu kunnen we het hele jaar door samen spelen."

Zwolle – “Tijdens de buurtBBQ spelen we altijd gezellig spelletjes met elkaar. Maar die is maar één keer per jaar.  En dat vind ik heel erg jammer. Dus bedacht ik een spelletjeshut, Nu kunnen we het hele jaar door spelen samen met de buurt.” Dat zei Sebastian Snitjer toen hij de door hemzelf bedachte spelletjeshut aan de Van Haersoltemarke had geopend samen met wethouder Michiel van Willigen.

Het is alweer twee jaar geleden dat de Stadkamer een wedstrijd uitschreef in het kader van het buurtcultuurfonds. Sanne Gras van de Stadkamer: “Met de wedstrijd ‘Ik de Burgemeester’ daagden we kinderen uit om na te denken over wat zij voor de buurt zouden doen als zij de burgemeester waren. Sebastian won die wedstrijd en zijn idee – de spelletjeshut – mocht daarom ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.”

Dennie Boxem

Voor die uitvoering werd kunstenaar Dennie Boxem gevraagd. Samen met Sebastian werd het idee omgezet in een heuse hut in een Jungle-thema. Zo bestaat de omheining uit drie grote bladeren die uit de grond schieten en is het dak doorzichtig en zie je het water erop bewegen als echte jungledruppels.

Nee, ik wil geen burgemeester worden. Wat ik wel worden weet ik nog niet. Sebastian Snitjer, winnaar ‘Ik de Burgemeester’ en bedenker van de Spelletjeshut

Samen met de hele buurt

De hele buurt is betrokken bij het maken. Buurjongetje David vertelt trots vóór de onthulling: “Ik weet al wat er achter het papier zit, ik heb zelf geholpen met het stukslaan van de tegels met een grote hamer.”
Dat betrekken van de buurt gaat ook door na de opening. Op de ronddraaiende speeltafel zitten vier gezelschap-spellen als ‘mens erger je niet’ en dammen. De stenen die je voor de spellen nodig hebt, liggen ergens in de buurt bij een bewoner. Op een krijtbordje kun je aflezen op welk nummer je ze kunt ophalen.

Lees hier meer over het Buurtcultuurfonds

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button