112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Beloning € 500,- voor gouden tip vernieling blaashal tennisclub

Hoogtepunten van het verhaal
  • Beloning € 500,- voor gouden tip
  • Schijn van gerichte actie tegen club / tennisschool
  • Niets gestolen
  • Braakschade aan opslaggebouwtjes
  • Opblaashal besmeurd met verf en kapotgesneden
  • Noppenfolie ook op veel plaatsen ingesneden

Zwolle – Voor de tweede keer binnen anderhalf jaar is de Tennisvereniging PAF op de Marslanden slachtoffer geworden van ernstige vernielingen. Op woensdag 11 juli ontdekte de vereniging ernstige schade aan de blaashal en de noppenfolie. Zowel de hal als de folie lagen opgeslagen in twee gebouwtjes op het terrein. Omdat de daders nog niet gevonden zijn looft de club een beloning uit van € 500,- voor de gouden tip.

Foto: ©Peter Denekamp – Vernieling blaashal tennisvereniging PAF Marslanden

De vereniging heeft de politie ingeschakeld. Deze heeft een proces-verbaal opgemaakt. De schade wordt door de leverancier van de luchthal, Poly-Ned, voorlopig geschat op zo’n 20 à 25 duizend euro. “Dit heeft vergaande gevolgen voor onze club en de tennisschool.”, zo stelt de voorzitter van de vereniging.

“Eind maart vorig jaar zijn wij ook al slachtoffer geworden van vernielingen aan de blaashal toen deze nog op de banen stond. Toen hadden wij het “geluk” dat de tent niet volledig is omgegaan en konden wij de schade nog herstellen. Het heeft er schijn van dat er sprake is van een gerichte actie tegen onze club en tennisschool. Wij willen er alles aan doen om de daders te achterhalen, maar zullen hierbij de hulp van het publiek nodig hebben. Mocht je tips hebben of wat hebben waargenomen neem dan s.v.p. contact op met het bestuur van PAF via bestuur@tvpaf.nl of met de tennisschool Luc van Keulen via 06-12865334. De gouden tip zullen wij belonen met €500,-.”

Luc van Keulen van de Tennisschool laat de schade zien. – Foto: ©Peter Denekamp

 

Op 1 augustus komt de schade-expert van EMN alles inspecteren en de definitieve schade opnemen. Hierbij kan niet worden uitgesloten dat de blaashal ‘total loss’ wordt verklaard. De tennisschool had de formulieren al klaarliggen voor het inschrijven van de winterlessen. De intentie is om eind september weer een hal te hebben staan. “Mocht het niet lukken om tijdig een hal te hebben staan dan zullen wij het aankomende jaar buiten moeten trainen. Wij als bestuur zullen er in samenwerking met de tennisschool alles aan doen dat er komende winter “gewoon” weer een hal zal staan.”

Het bestuur kan er niet over uit dat de hal zo is vernield: “Dit is namelijk een gezamenlijk probleem wat een gezamenlijke aanpak vergt. Het kan toch niet zo zijn dat een complete vereniging de dupe wordt van het schandalige gedrag van dit soort mensen?”, sluit de bestuurder af.

 

De noppenfolie, die werd bewaard in een andere opslagruimte, is ook op veel plaatsen ingesneden. Ook hier gaat het om duizenden Euro’s schade.

Gerelateerde artikelen

Back to top button