Aa-LandenNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapUit uw buurtVoorpagina

Scholieren doen verkeersexamen Aa-landen

Zwolle – Dinsdagochtend deden basisschoolleerlingen van verschillende scholen mee aan het praktische verkeersexamen in Zwolle. Nadat alle fietsen grondig waren gecontroleerd, konden de kinderen in de Aa-landen beginnen aan de route.

In totaal doen er deze week in Zwolle zo’n 1.500 leerlingen mee aan het praktische verkeersexamen. Dinsdag waren dit in de Aa-landen al zeshonderd leerlingen. Vanaf de flat aan de Biesbosch fietsten de kinderen een route van ongeveer zeven kilometer dwars door Zwolle heen. Er werd daarbij goed gelet op handen uitsteken, netjes rechts fietsen en de voorrangsborden. Als de leerlingen zijn geslaagd voor zowel de theorie als het praktische examen krijgen zij een verkeersdiploma.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

De fietsencontrole voorafgaand aan het examen werd uitgevoerd door leerlingen van het Deltion die de opleiding voor fietstechnicus volgen. Zij controleerden de kinderfietsen voornamelijk op de bandenspanning en de hoogte van het zadel- en stuur. Bij deze check-up kwamen de studenten vreemde dingen tegen. Zo hebben ze één fiets moeten afkeuren vanwege een loszittend wiel. “We hadden ook geen materiaal bij ons om het snel te repareren,” aldus de controleurs.

Donderdag zijn de leerlingen in Zwolle-Zuid aan de beurt en vrijdag wordt het praktische verkeersexamen afgenomen in Stadshagen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button