Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Schip ahoy! Nieuw piratenschip voor speeltuin Bestevaer

Verslag: Chantal Kuipers

Zwolle – Er wordt hard gewerkt bij de speeltuin in de Zeeheldenbuurt.  De grootste openbare speeltuin van Zwolle krijgt namelijk een nieuw piratenschip omdat de oude niet meer aan de veiligheidseisen voldeed.

Geld inzamelen

Al 20 jaar staat er een prachtig piratenschip in de speeltuin die het middelpunt is van de Zeeheldenbuurt. Helaas voldeed het schip niet meer aan de veiligheidseisen door houtrot en moest het deze zomer worden afgebroken. Via Marktplaats werd de oude boot verkocht. Maar een zeeheldenbuurt zonder schip? Dat kan natuurlijk niet!

Dus werd er een actie op touw gezet om 30.000 euro in te zamelen voor een waardige vervanger. Met behulp van sponsoren en de gemeente Zwolle lukte het om een heel eind te komen en kon het nieuwe schip aangeschaft worden.

Speeltuin Bestevaer – Foto © Peter Denekamp

Maandagochtend was het zover. Het nieuwe schip werd in de Zeeheldenbuurt afgeleverd en  het montageteam van de fabrikant kon aan de slag. Daarnaast zetten buurtbewoners zich in om het schip van een vrolijk kleurtje te voorzien.

Vrijdag of zaterdag kan er al door de eerste mini-matrozen worden gespeeld op het nieuwe schip. Vanessa, initiatiefneemster vertelt enthousiast: “We gaan met een aantal vrijwilligers veel plezier hebben om te zorgen dat alles straks klaar is.”

De officiële opening en de viering van het 80-jarige jubileum van de speeltuin is volgende week zaterdag 15 september. Dan zal wethouder William Dogger het schip officieel ‘dopen’.

Iedereen is van harte welkom om mee te genieten van deze nieuwe aanwinst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button