KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Samenwerking bewonerscoöperatie en dierenweide Dieze Oost

Zwolle – Op woensdagmiddag 15 december 2021 hebben de bewonerscoöperatie Wijbedrijf Dieze en Stichting Knuffelkonijntjes hun samenwerking voor de dierenweide Dieze Oost bekrachtigd door de ondertekening van een bruikleenovereenkomst voor het terrein en de opstallen.

Travers Welzijn en de stichting Knuffelkonijntjes meldden zich twee jaar geleden bij de gemeente Zwolle met een plan om de dierenweide aan de Hogenkampsweg nieuw leven in te blazen.

De gemeente was daar enthousiast over, maar vond het ook belangrijk dat een organisatie van en voor wijkbewoners betrokken zou worden.

Omdat Dieze Oost geen wijkvereniging heeft, is de bewonerscoöperatie Wijbedrijf Dieze benaderd en gevraagd om de wijkbelangen te behartigen.

Mooie ontmoetingsplek

Wijkmanager Hanneke Valkeman: ‘Het Wijbedrijf is net als veel wijkbewoners enthousiast over het resultaat van de gezamenlijke inzet van de stichting Knuffelkonijntjes en Travers Welzijn. Beide partijen hebben veel tijd en energie gestoken in de dierenweide om er een mooie ontmoetingsplek voor de wijk van te maken. Zij zijn daar heel goed in geslaagd.’

Wijbedrijf

Het Wijbedrijf heeft toestemming van de gemeente gekregen om de dierenweide te beheren en gebruik te maken van het terrein en de opstallen.

Met de overeenkomst tussen het Wijbedrijf en de stichting Knuffelkonijntjes is nu ook het gebruik en het beheer van de buurtweide door de stichting Knuffelkonijntjes geregeld.

De bewonerscoöperatie houdt zich met name bezig met het verduurzamen van de wijk, zoals wijkbewoners helpen bij de keuze voor zonnepanelen, het isoleren van de woning, de tuin klimaatvriendelijker inrichten.

Zij ondersteunen daarnaast sociaal-maatschappelijke initiatieven in de wijk, zoals de dierenweide. Het bestuur van het Wijbedrijf ondersteunt de stichting Knuffelkonijntjes bij de exploitatie van de Dierenweide.

Meer informatie

Op de foto de twee bestuursleden van het Wijbedrijf: Elvira Reitsma en Frank Brilman en René te Wierik van stichting Knuffelkonijntjes.

Wijbedrijf Dieze Het knuffelkonijn

Vanwege de coronamaatregelen en de vakantieperiode kunnen de openingstijden van de dierenweide gewijzigd zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button