Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Salverda Bouw nieuwe hoofdsponsor Ster van Zwolle; seizoensopener van de Nederlandse Wielerkalender

ZWOLLE – Salverda Bouw, onderdeel van de Schagen Groep, is de nieuwe hoofdsponsor van de Ster van Zwolle, die op zaterdag 4 maart weer als de seizoenopener van de Nederlandse wielerkalender dient. Bij een nieuwe samenwerking, hoort natuurlijk een nieuwe naam. De Ster zal vanaf nu dan ook door het leven gaan als Salverda Bouw Ster van Zwolle.

De nieuwe hoofdsponsor ondersteunde de Ster van Zwolle al vele jaren en was ook al naamgever van de Omloop van de IJsseldelta voor vrouwen in het verleden. Thijs Rondhuis is als voorzitter van de Ster van Zwolle blij met de geïntensiveerde samenwerking ‘’Met de Ster van Zwolle en Salverda Bouw komen twee sterke merken samen, die elkaar verder willen en zullen versterken. Salverda Bouw is een uit de regio afkomstig bedrijf dat in alles kwaliteit nastreeft. En dat past bij de Ster. We willen het werk van pioniers als Ben Zomerdijk en Jan van Ommen voortzetten, maar deze wedstrijd ook toekomstbestendig maken. Deze samenwerking maakt dat mogelijk.’’

De Ster van Zwolle is een wielerklassieker, waar wielerteams en coureurs een winter lang naar uit kijken. Het is de eerste mogelijkheid in een nieuw seizoen om naam te maken en je seizoen een kickstart te geven. Renners van het kaliber Dylan van Baarle (vorig jaar winnaar van Parijs-Roubaix) en Europees kampioen Fabio Jakobsen hebben de wedstrijd op hun palmares staan. Het is een wedstrijd die sportief Zwolle naam geeft, maar ook de regio ontstijgt. Bovendien is het een evenement dat een brug slaat tussen overheden, bedrijven en vooral vrijwilligers en liefhebbers.

Ook bij Salverda Bouw staat verbinden voorop en daardoor krijgt de Ster niet zomaar een naamgever, maar een naamgever die maatschappij en sport in het DNA heeft. Niet voor niets draagt Salverda Bouw bij aan veel sportieve activiteiten en organisaties in en om Zwolle. “We waren al betrokken als sponsor bij de Ster, maar dat we nu een stapje omhoog kunnen is gewoon schitterend. Sport en bewegen is heel belangrijk en als we daar nu een nog grotere bijdrage aan kunnen leveren, dan doen we dat met plezier. Het is een enorm evenement, recht in onze achtertuin. Daar willen we gewoon bij zijn. De Ceintuurbaan kleurt straks groen!”, zegt Arjan Berends, directeur van Salverda Bouw.
Op zaterdag 4 maart 2023 wordt de 62e editie op gang geschoten vanaf het Grote Kerkplein in Zwolle, waarna de renners de wegen en dijken uit de regio voorgeschoteld krijgen en de strijd met de elementen aangaan. Een nieuwe wielerbelofte maakt deze middag naam, met dank aan Salverda Bouw.

Gerelateerde artikelen

Back to top button