Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

RTL 4: Deelnemers van GoskerZorg werken mee aan dierenwelzijn in Zwolle

Zwolle – Vandaag is het de 9e editie van de dag van het therapiedier. Bij GoskerZorg wordt dit een feestelijke dag. Sinds oktober werken deelnemers mee op de dierenweide Dieze Oost. Hoe meer aandacht we de dieren geven hoe tammer ze worden! Een belangrijke taak want hierdoor kunnen dieren later worden ingezet als emotional support dier door stichting Knuffelkonijnen.

De gemeente Zwolle moedigt het samenwerkingsinitiatief op de dierenweiden toe. Tijdens een interview met RTL4 vertelt Wethouder William Dogger (van dierenwelzijn) trots dat het gaat over een prachtige voorziening voor zowel de buurt als de hele stad, een plek waar iedereen welkom is en dat het natuurlijk fantastisch is dat juist hier dierenwelzijn en mensenzorg samenkomen!’.

Zwolle werd eerder deze maand uitgeroepen tot diervriendelijkste gemeente Nederland. Dogger benoemt Dierenweide Dieze Oost als voorbeeld plek als het gaat om dierenwelzijn. Hoe mooi is het om mens en dier hier samen gelukkig te zien.

Deelnemers onder begeleiding van GoskerZorg ondersteunen bij de verzorging van de dieren en helpen mee in het tuinonderhoud. Ook hebben de deelnemers met een verstandelijke beperking een grote rol in de omgang met de dieren. Mede door hen wordt bij de dierenweide de band tussen mens en dier steeds sterker. Dankbaar en nuttig werk vinden de deelnemers. GoskerZorg startte in oktober met twee dagen per week, maar al snel kwam de vraag naar uitbreiding. Inmiddels is er, om aan de vraag te kunnen voldoende een derde dag bijgekomen. GoskerZorg heeft door de uitbreiding nu nog enkele dagbestedingsplekken vrij. Door de samenwerking met bijvoorbeeld de Twijn en het Zone.college zijn er ook stageplekken voor leerlingen met een rugtasje beschikbaar.

Meer informatie over Gosker Zorg

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button