MuziekNieuws uit ZwolleVoorpagina

Roza Herwig uit Zwolle wint eerste prijs Prinses Christina Concours

Zwolle – De laatste regionale voorronde van het Prinses Christina Concours vond afgelopen 24 en 25 maart plaats in Groningen. Ruim 60 jonge musici speelden voor een vakjury, die uit hun midden 7 finalisten koos. Deze finalisten mochten optreden tijdens het finale concert op zondagmiddag 25 maart in de kleine zaal van de Oosterpoort in Groningen. Zangeres Roza Herwig uit Zwolle was een van de finalisten. Ze zong drie liederen, die ze in een theatrale performance had gezet. Zo kroop ze in de huid van het jonge herderinnetje uit Rossini’s ‘La pastorella dell’alpi’, nam ze het publiek mee in het treurige verhaal van de wilg die gescheiden wordt van de roos in ‘La rosa y el sauce’ van Guastavino en werd ze de toeschouwer, die de vrolijke forel gevangen zag worden in ‘die Forelle’ van Schubert.

Op naar de halve finale

De jury was onder de indruk van Roza’s techniek, muzikaliteit en de originele vorm die ze koos voor haar optreden. Ze werd beloond met een eerste prijs in de derde categorie (deelnemers die aan een conservatorium studeren). Roza gaat verder naar de landelijke halve finale van het PCC op 7 april in Den Haag. Daarnaast mag ze optreden met het Noord Nederlands Orkest en krijgt ze een cultuurreis naar Parijs aangeboden. Ook won Roza de publieksprijs, die bestaat uit een masterclass van een docent naar keuze.

Roza Herwig zingt al haar hele leven en begon met vioolspelen toen ze 7 jaar oud was. Ze speelde 8 jaar in het Britten Jeugd Strijkorkest, waarvan de laatste jaren als concertmeester. Na een jaar vioolstudie aan het conservatorium, besloot zij over te stappen op zang. Inmiddels studeert ze met veel plezier aan het Conservatorium in Amsterdam bij Sasja Hunnego.

Gerelateerde artikelen

Back to top button