Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Repetities Oorlogswinter van start in bijzijn van Jan Terlouw

Zwolle – Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. Dit voorjaar, 75 jaar na de bevrijding van Nederland, bewerkt Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle het boek tot een familievoorstelling. Op dinsdag 18 februari kwam de cast en crew voor het eerst bijeen en werd het script gezamenlijk gelezen in het Perrontheater in Zwolle. Schrijver Jan Terlouw was aanwezig op deze eerste repetitiedag. Op zondag 29 maart gaat Oorlogswinter in première in Schouwburg Odeon in Zwolle. Daarna toert de familievoorstelling tot en met zondag 3 mei door Overijssel.

Familievoorstelling Oorlogswinter

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter, die van 1945, raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.

De voorstelling wordt geregisseerd door Jolmer Versteeg, artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden. Het script is geschreven door Wessel de Vries. Acteur Yari van der Linden speelt het hoofdpersonage, Michiel van Beusekom, in de theatervoorstelling. Oorlogswinter gaat op zondag 29 maart in première in Schouwburg Odeon in Zwolle en zal daarna op tournee gaan door Overijssel tot en met zondag 3 mei.
Oorlogswinter wordt in samenwerking met Overijssel viert 75 jaar Vrijheid en Stichting 4 Oost geproduceerd. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds, Gemeente Zwolle, BNG Cultuurfonds en Provincie Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button