Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Regenboogstad Zwolle laat zich zien op Coming Out Dag

Zwolle – Het is Coming Out Dag.  Overal in Zwolle hangt de Regenboogvlag. Van de Peperbus tot de kroegen in de Voorstraat. Bij het provinciehuis kun je zelfs lopen over een ‘regenboog’ loper.

In heel Nederland wordt vandaag stilgestaan bij de acceptatie van seksuele- en gender diversiteit. Dit wordt niet alleen gedaan door de vlag uit te hangen op belangrijke locaties, maar ook door het organiseren van plaatselijke activiteiten.

Videostill Regenboog ‘loper’ bij het Provinciehuis Zwolle © RTV Focus Zwolle

GSA netwerk Deltion

Bij het Deltion College in Zwolle wordt veel aandacht besteed aan de Coming Out Dag. Bij een stand bij de ingang van Campus Oost doen studenten van de GSA (Gender and Sexuality Alliance) hun best om mensen te vertellen over LHBTI-acceptatie en waarom het nodig is.  ‘Roze Rita’ van het GSA-netwerk gaat voorop in de strijd: “Voor scholen betekent de Coming Out Dag aandacht geven voor studenten uit de LHBTI doelgroep, omdat het voor hun nog steeds niet zelfsprekend is om jezelf te kunnen zijn.”

Vrijdagavond is er bij de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes een GSA-dag seksuele diversiteit. Zaterdag overdag kunnen mensen terecht in de Stadkamer bij de Infostand, Genderbox en Mindmix.

Regenboogagenda

Zwolle is als regenbooggemeente al lange tijd bezig met het onderwerp ‘acceptatie van de LHBTI community’. Afgelopen maandag was er in de gemeenteraadsvergadering een informatieronde over de Regenboogagenda, die eerder dit jaar werd ingebracht.

De ‘Regenboogagenda’ moet ervoor zorgen dat lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender- en intersekse-personen sociaal geaccepteerd worden binnen het onderwijs, de zorg, het werk, op sportclubs en binnen religieuze groeperingen.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button