Met Smaak GemaaktNieuws uit ZwolleTV ZwolleVoorpagina

Radio – Met Smaak Gemaakt #3 Stamppotten tijd!

Presentatie: Rob Kolenbrander

Audio: Interview met groenteman William van der Vegt uit Zwolle – fragment 1


Zwolle – Aflevering 3 – Stamppotten tijd

Bij groenteman William van der Vegt is stamppot hot. Vooral tijdens de wintermaanden. Zo zijn er traditionele stamppotten, maar je kunt er nog veel meer mee doen. Radiomaker Rob Kolenbrander ging in gesprek met groenteman William van der Vegt.


Audio: Interview met groenteman William van der Vegt uit Zwolle – fragment 2


De groenten van het winterseizoen zijn: spruitjes, boerenkool en koolraap.  Groenteman William van der Vegt vertelt : “Groente zit in mijn bloed.”

Stamppot

Bij veel mensen zijn de traditionele stamppotten bekend: boerenkool, hutspot, zuurkool en andijvie. Maar met stamppot kun je veel meer dingen mee doen, bijvoorbeeld bij stamppot boerenkool wat prei toevoegen. Dit zorgt voor  een zachtere stamppot. Hierdoor creëer je iets op een andere manier.

Voordelen

Stamppot is makkelijk om voor te bereiden en makkelijk om op te bakken, voor als je wat over houdt.  Stamppot is drie dagen te bewaren in de koelkast.

 

Bourgondiër en Zwollenaar Rob Kolenbander presenteert op radio en tv het culinaire programma ‘Met Smaak Gemaakt’. Een programma met culinaire tips, recept van de Landstede Chef, de Groenteman en natuurlijk een tip over die ene voortreffelijke wijn of een heerlijk streekproduct.

Met Smaak Gemaakt is van zondag tot en met woensdag te horen om kwart over tien ’s ochtends in het radioprogramma Gouwe Ouwe op Radio Focus. De gehele aflevering is hierboven online te beluisteren als audiofragment.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button