MärktProatNieuws uit ZwolleTV ZwolleVoorpagina

RADIO Märtkpraot #12: “Vrijdag de 13de: Hoe bijgelovig is Zwolle?”

Presentatie: Martin van der Hooft

Zwolle – Aflevering 12 – ‘Is Zwolle bang voor vrijdag de 13de?’

Tempeliers die werden gearresteerd, heksen die werden verbrand, doodsvonnissen die werden voltrokken of gewoon pure onzin? Niemand kan met zekerheid vertellen waar de verhalen van ‘vrijdag de dertiende’ echt vandaan komen. Maar geloven we nog wel in deze zogenaamde ongeluksdag? Mijden we – zeker op deze dag – het pad van een zwarte kat, lopen we met een grote boog om ladders heen, trekken we altijd eerst onze linkersok aan en kloppen we alles af op massief hout? Of zijn de Zwollenaren daar gewoon veel te nuchter voor? Radiomakers Martin & Martin gingen de markt op met de vraag: “Bent u bijgelovig?”

Iedere week staat Radio Focus op de markt. Radiomaker Martin van der Hooft struint de markt af voor een gezellig praatje of een serieus gesprek. Actualiteiten, gezelligheid en bijzondere verhalen van de marktbezoekers en de marktkoopmannen komen voorbij in Märktpraot. Presentatie: Martin van der Hooft & Verslaggever van de dag!

Märktpraot is iedere dag te horen om kwart over negen ’s ochtends in het radioprogramma Gouwe Ouwe op Radio Focus. De gehele aflevering is hierboven online te beluisteren als audiofragment.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button