Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Provincie Overijssel helpt Vogellanden verduurzamen

Zwolle – Vogellanden maakt als eerste organisatie in Overijssel gebruik van het ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed. Met hulp van de provincie Overijssel gaat het centrum voor medisch specialistische revalidatie en bijzondere tandheelkunde de komende jaren haar gebouwen verduurzamen. Vanmiddag vond de aftrap van het programma plaats door het in ontvangst nemen van het symbolische bord ‘Werk in Uitvoering’.

Tijs de Bree, gedeputeerde provincie Overijssel: “Versnellen van verduurzaming is noodzakelijk om de afspraken uit het klimaatakkoord na te komen. Mooi dat we Vogellanden met hun verduurzamingsambitie kunnen bij staan. Eind 2023 willen we minimaal 100 vastgoedeigenaren in Overijssel bijstaan.”

Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed

De provincie Overijssel helpt eigenaren van maatschappelijke gebouwen met de verduurzaming van hun gebouwen door het geven van advies en ondersteuning op maat. Vogellanden is de eerste deelnemer in de provincie Overijssel en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de gezamenlijke doelstelling om in 2050 een CO2-neutrale provincie te zijn. Naast instellingen voor langdurige zorg, helpt de provincie de komende jaren ook andere eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed. Zoals gemeenten, gemeentelijke sportbedrijven, scholen, culturele instellingen en buurthuizen/wijkcentra. Voor meer informatie en ondersteuning kijk op: nieuweenergieoverijssel.nl/ontzorgingsprogramma.

Verduurzamingsambitie Vogellanden

In Vogellanden ziet het als een maatschappelijke opdracht om waarde toe te voegen aan het welzijn van mensen in de breedste zin van het woord. Vogellanden is zich aan het oriënteren op vraagstukken rondom verduurzaming. We onderzoeken samen hoe we onze installaties, de gebouwen en systemen verder kunnen verduurzamen. In het hoofdgebouw van Vogellanden bijvoorbeeld zijn de klimaatinstallaties aan vervanging toe.

Fenna Eefting, bestuurder Vogellanden: “Vitaliteit en welzijn van mensen vraagt ook om een gezonde leefomgeving. Daar willen we actief en duurzaam aan bijdragen. Wij zijn heel blij met de hulp vanuit de provincie. Zij staan ons bij met onafhankelijk advies vanuit hun expertrol.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button