KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Provincie en gemeente werken samen aan openbare mobiliteit voor Zwollenaren

Zwolle – De provincie Overijssel en gemeente Zwolle streven ernaar dat alle inwoners van Zwolle mobiel zijn en blijven en spreken daarom af samen op zoek te gaan naar goede en passende mobiliteitsoplossingen voor de Zwollenaren. Die intentie hebben zij vastgelegd in een overeenkomst, die vandaag is ondertekend door gedeputeerde Bert Boerman en de Zwolse wethouders William Dogger en Dorrit de Jong.

“Dat is best een uitdaging, want de wereld van mobiliteit verandert in rap tempo. We moeten kijken naar vernieuwende en passende oplossingen, want we willen een goed functionerend mobiliteitssysteem in Zwolle, waarbij iedere inwoner mobiel kan zijn. Hierbij zoeken we samen naar een optimale integratie van OV en doelgroepenvervoer en andere vormen van mobiliteit”, aldus gedeputeerde Bert Boerman.

Wethouder Dorrit de Jong (doelgroepenvervoer): “We zien dat de druk op het doelgroepenvervoer in onze stad de afgelopen jaren enorm is toegenomen door meer reizigers en langere reizen en een gebrek aan chauffeurs. We moeten dus nadenken over slimme oplossingen en combinaties om ook de komende jaren het vervoer voor inwoners in het kader van de WMO, naar de dagbesteding en leerlingenvervoer te borgen”.

Foto – © Frans Paalman

William Dogger (wethouder mobiliteit): “De provincie en gemeente voelen zich gezamenlijk verantwoordelijk voor de mobiliteit en bereikbaarheid van de inwoners van Zwolle. Zo hebben wij na het verdwijnen van een aantal bushaltes in de Zwolse wijken Aa-landen en Holtenbroek vorig jaar samen met de provincie en inwoners een oplossing gezocht en gevonden om de bereikbaarheid voor de bewoners van die wijken op peil te houden. Ik ben blij dat de provincie ook in de toekomst met ons blijft meedenken om te zoeken naar goede en passende mobiliteitsoplossingen voor de Zwolse inwoners. Dat kan bijvoorbeeld een mix zijn van Openbaar Vervoer en doelgroepenvervoer.”

De komende maanden praten de provincie en gemeente met belangenorganisaties en inwoners over waar zich knelpunten voordoen en welke oplossingsrichtingen kansrijk zijn. Rond de zomer moet er een uitvoeringsplan liggen met oplossingen, dat de bestuurders van de provincie en gemeente gaan bespreken en vaststellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button