Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Prokino neemt Landstede Kinderopvang over

Zwolle – Met ingang van 1 januari 2019 worden Landstede Kinderopvang, de medewerkers en alle activiteiten overgedragen aan Stichting Prokino. Landstede Groep heeft de beleidslijn ingezet om zich meer te richten op onderwijs. Niet-onderwijs activiteiten gaan zelfstandig verder of worden overgedragen aan externe partijen. Dit geldt ook voor Landstede Kinderopvang.

Alle medewerkers, locaties en activiteiten van Landstede Kinderopvang worden overgenomen. Bij Prokino krijgen onderdelen de ruimte om zelfstandig invulling te geven aan hun pedagogische visie. Dit betekent dat de huidige manier van aansturen en werken grotendeels wordt gehandhaafd. De waarden van Landstede Kinderopvang en Prokino liggen in elkaars verlengde waardoor de uitgangspunten van Reggio Emilia ook in de toekomst leidend blijven.

Prokino

Prokino is een landelijke organisatie die kinderopvang, laagdrempelige begeleiding en specialistische jeugdzorg combineert. Als professionele en maatschappelijke stichting zonder winstoogmerk zet de organisatie zich breed in voor de ontwikkeling van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Prokino wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen telt en kinderen gelijke kansen hebben of krijgen. De kernwaarden daarbij zijn Samen, Ondernemend en Groeien. Het sterke profiel van Prokino op het gebied van jeugdzorg is een waardevolle aanvulling voor Landstede Kinderopvang.

Onderwijs

Het is de nadrukkelijke wens van beide partijen om de samenwerking met het onderwijs voort te zetten en waar mogelijk te intensiveren. Ook de Associate degree-opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie en de gezamenlijk projecten met de leerwerkbedrijven van de Landschappen Onderwijs & Opvoeding en Sport & Bewegen van Landstede MBO worden voortgezet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button