Kunst & CultuurMuziekNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kinderfestival Nemia en vintage-muziekfestival Vintage & Fun dit weekend in Zwolle

Zwolle – Zwolle kan uitkijken naar twee festivals op de mooiste plek van de stad. Productiehuis De Verhalenboot houdt volgend weekeinde op 25 en 26 mei aan de oude stadsmuur Kinderfestival Nemia en het muziekfestival Vintage&Fun. Het zijn kleinschalige festivals met een beperkt aantal kaarten. Meer informatie op www.deverhalenboot.nl/events.

Kinderfestival Nemia – 25 & 26 mei – Pletterstraat 20 Zwolle

Festival Nemia is een tweedaags kinderfestival vol theater, muziek, allerlei culinaire, sportieve en culturele activiteiten en gezelligheid. Dit festival is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders en het wordt geheel georganiseerd Ʃn geproduceerd door derdejaars scholieren van Onderwijsroute &Jij. Zij bedachten en organiseerden allerlei activiteiten voor kinderen: van lasergamen tot pizzabakken, van nagels lakken tot schminken en kanoƫn, het kleien van je lievelingsdier en een tafelvoetbaltoernooi.

Ook de muziek- en theaterprogrammering bestaat uit jongeren. Er zijn er optredens van jongerenband The Craic, met aanstekelijke folk, blues en country, en de Meander Junior Bigband. En er is kindertheater van vijf gezelschappen van de opleiding acteur van Deltion.
Programma en tickets via www.deverhalenboot.nl/nemia

Vintage & Fun ā€“ 25 mei ā€“ Pletterstraat 20 Zwolle

Liefhebbers van vintage muziek kunnen zaterdag 25 mei dansen onder de kastanjeboom aan de gracht op de muziek van Bakelied en Streetbeat Empire. Bakelied zingt Nederlandstalige liedjes van vroeger en nu, direct uit het hart en met een diepe buiging voor het origineel. Met een puur geluid en liefde voor muziek geeft Bakelied hƩt bewijs dat het Nederlandstalige genre ertoe doet.

Streetbeat Empire speelt muziek van de straat, gemixt met swing uit de jaren 30, hot jazz, reggae, hiphop en meer. Streetbeat Empire is als een demonisch orgel dat met de snelheid van een stoomtrein in botsing komt met een oude jazzclub in New Orleans. Wees er snel bij want vol = vol. Programma en tickets via www.deverhalenboot.nl/vintage-fun

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren