Nieuws in beeldNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Pride Photo opnieuw in Zwolle

'Celebrating the Unseen'

Zwolle – Vanaf vandaag is de Pride Photo Tentoonstelling 2022 te zien op het Rodetorenplein in Zwolle. Het is het tweede jaar op rij dat Pride Photo Zwolle aandoet met deze openlucht fototentoonstelling. Dit jaar is het thema ‘Celebrating the Unseen’, waarmee de meer ongeziene groepen en onbekende verhalen uit de LHBTQIA+ gemeenschap onder de aandacht worden gebracht.

De tentoonstelling blijft 2 weken te zien en is gratis te bezoeken.

41 landen

Bezoekers kunnen twintig grote panelen met foto’s bekijken. Er is een keuze gemaakt uit bijna 2500 inzendingen uit 41 landen voor de Pride Photo Award. Naast de winnende foto’s worden ook verschillende urgente, verrassende en mooie ‘Unseen’ beeldverhalen getoond, zoals de mate waarin LHBTQIA+ personen wereldwijd hard getroffen zijn door de pandemie. Maar ook de onderdrukking van de LHBTQIA+ mensenrechten, homoseksualiteit in de sport, eenzaamheid onder ‘roze’ ouderen en geweld tegen trans personen.

Wethouder Diversiteit en Inclusie Dorrit de Jong opende vandaag om 11 uur de tentoonstelling: “We zijn trots op de diversiteit en verscheidenheid van onze stad. Iedereen doet er toe. Met een tentoonstelling als Pride Photo onderschrijven we dit. Tegelijk vragen we aandacht voor verhalen van mensen die nog minder bekend zijn. Voor mensen die nog niet altijd geaccepteerd worden voor wie ze zijn.”

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door regenboog provincie Overijssel en wordt de komende jaren in meerdere gemeenten in Overijssel getoond.

Gerelateerde artikelen

Back to top button