Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Pop-Up Cinema buitenfilm in het Celekwartier

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis viert de zomer met een intieme reeks buitenfilms op het Celepleintje. Speciaal voor alle filmliefhebbers verzorgen de Fraterhuisvrijwilligers op vrijdag 5 augustus en zaterdag 6 augustus, onder de sterrenhemel, twee bijzondere voorstellingen. De films die we hebben uitgekozen staan in het teken van ‘buiten leven’ en starten steeds bij het vallen van de duisternis.

BEYOND SLEEP en THE KING’S GARDENS

Op vrijdag 5 augustus start om 21.45 uur ‘Beyond Sleep’, de verfilming van de klassieke roman ‘Nooit meer slapen’ van Willem Frederik Hermans uit 1966. De jonge ambitieuze geoloog Alfred Issendorf (Reinout Scholten van Aschat) gaat in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek naar meteorieten. Zowel de film als het boek bieden een grandioos verhaal over de kracht van de natuur en die van dromen. Een dag later, op zaterdag 6 augustus, is om 21.45 uur het kostuumdrama ‘The King’s Gardens’ te zien, waarin de befaamde tuinarchitect André le Nôtre (Matthias Schoenaerts) en de onbekende hovenier (Kate Winslet) strijden om een klus in de paleistuinen van Versailles. De film is geregisseerd door de in januari overleden acteur Alan Rickman die ook zelf is te zien in de rol van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV.

CELEPLEIN

Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celepleintje de stoelen, fakkelsen dekentjes alvast klaar. De buitenbar van Café Foyé is de hele avond geopend, en de voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur door.

KAARTEN

De kaarten voor deze buitenfilms kosten € 6,50 voor Vrienden en € 8,50 regulier. De kaartverkoop is gestart via de website èn aan de kassabalie van het Fraterhuis.

NAGENIETEN

Bekijk hier het filmische verslag van VEASONIC ZWOLLE van de grootschalige buitenfilm op de Blijmarkt 2 juli.

Gerelateerde artikelen

Back to top button