Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie schiet na melding geweldsincident; drie verdachten aangehouden

politielogo_smal

Zwolle – Vrijdagavond 30 mei omstreeks 23.10 uur heeft een politieagent op een parkeerplaats van een supermarkt aan de Assendorperstraat een aantal schoten gelost. Dit gebeurde na een melding van een vechtpartij waarbij mogelijk een mes gebruikt was. Bij het schietincident vielen geen gewonden.

Twee mannen, 21 jaar uit Assen en 22 jaar oud uit Zwolle, werden aangehouden. Enige tijd later werd ook een 19-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden, omdat zij mogelijk betrokken is bij het incident.

Vechtpartij

De politie kreeg even na 23.00 uur een melding van een vechtpartij op de hoek Enkstraat/Van Karnebeekstraat. Hierbij zou mogelijk een mes gebruikt zijn. Tijdens het aanrijden bleken de daders te zijn weggerend richting de Assendorperstraat. Op aangeven van getuigen werd op de parkeerplaats van een supermarkt een man aangetroffen die voldeed aan het signalement van de man met het mes. De man ging er vandoor in de richting van de Grasdorpstraat. Hierop werd door een agent een waarschuwingsschot gelost. Pas na enkele schoten stopte de verdachte en kon hij, de 21-jarige man uit Assen, worden aangehouden. Op basis van het signalement kon door andere agenten direct daarna op de Grasdorpstraat de tweede verdachte, de 22-jarige man uit Zwolle, worden aangehouden. De vrouw werd enige tijd later aangehouden op de Van Karnebeekstraat. Zij bleek ten tijde van de vechtpartij in gezelschap van de andere twee verdachten te zijn.

Uit onderzoek bleek de aanleiding voor de vechtpartij op de Enkstraat een beroving te zijn. Twee mannen, 22 en 23 jaar oud uit Zwolle, werden daar door twee andere mannen zeer agressief benaderd en bedreigd met een mes. Omdat de twee slachtoffers zich hevig verzetten gingen de daders er vandoor.

Ingesloten

De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De twee slachtoffers liepen diverse verwondingen op. Uit verder onderzoek moet de precieze toedracht van het incident en de betrokkenheid van de vrouwelijke verdachte blijken. Volgens procedure wordt er ook onderzoek gedaan naar het vuurwapengebruik door de politie.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button