KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Poëziewedstrijd Dichter bij de natuur in Stadshagen

Zwolle – Stadshagen bestaat 25 jaar. De wijk viert dit met allerlei activiteiten, zoals met een poëziewedstrijd voor bewoners. Het thema voor de wedstrijd is de natuur in Stadshagen. Daarmee sluit de organisatie zich aan bij de Nationale Poëzieweek van 27 januari tot en met 2 februari.

Deelnemers aan de wedstrijd laten zich inspireren door natuurplekken in Stadshagen. Zoals een koele plek op een warme zomerdag, een wandelroute, picknickplaats of bijvoorbeeld speelterrein voor kinderen. Bij het gedicht voegen deelnemers een foto van deze natuurplek.

Voor wie?

Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd. Ook groepen, schoolklassen en duo’s mogen een gedicht insturen.

Prijzen

De meest inspirerende gedichten worden afgebeeld op bordjes op de locaties van de gedichten en de foto’s. Het winnende gedicht wordt afgebeeld op een prominente locatie in Stadshagen.

Comité van aanbeveling en jury

Rodaan Al Galidi, dichter, schrijver, wijkbewoner
Louis Zandbergen, ecoloog en ex-redacteur Vinexpress
Freek van der Heide, adviseur Stadkamer Buurtcultuur, wijkbewoner
Monique Schuttenbeld, wethouder Stadshagen, cultuur, wijkbewoner
Spelregels

Maximaal 100 woorden.
Een foto in JPG-bestand in hoge resolutie
Toestemming voor publicatie van het gedicht en de foto.
De foto met het gedicht met naam, adres, emailadres en telefoonnummer mailen vóór 1 april 2022 naar wijkservicepuntwest@zwolle.nl

Viering

De gemeente Zwolle organiseert in 2022 samen met wijkpartners, bewoners, projectontwikkelaars en ondernemers allerlei activiteiten ter gelegenheid van de viering van 25 jaar Stadshagen.

Meer informatie over de viering van Stadshagen 25 jaar en de activiteiten staan in de wijkkrant Vinexpress en op www.zwolle.nl/stadshagen25.

Flyer 25 jaar Stadshagen

Gerelateerde artikelen

Back to top button