AssendorpNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina
Exclusief

Plannen voor een nieuwe Bristol: ”Het uitzicht wordt verpest”

Zwolle – Een nieuwe Bristol? Als het aan een ontwikkelaar ligt wel. Er werd een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning, om het oude pand van Bristol te vervangen door een groter én hoger exemplaar. Buurtbewoners zijn daar niet blij mee. ”De mensen die aan de Deventerstraat wonen zijn ongerust”, zegt van Bram van Duinen van Bewonersbelang Deventerstraatweg.

Het nieuwe gebouw wordt 2,5 keer groter dan het huidige pand. In de aanvraag gaat het om een parkeerplaats en kantoorruimte op het dak, het veranderen en verbouwen van het winkelpand en het aanleggen van een uitrit. Ook kan het zijn dat Albert Heijn in het nieuwe pand komt. Een soort winkelcombinatie, maar dit is nog niet zeker.

3D tekeningen

Bram van Duinen maakte een speciale 3D-tekening om te laten zien hoe het nieuwe gebouw (qua omvang) in de omgeving eruit gaat zien. De tekeningen van Van Duinen zijn naar eigen zeggen op de millimeter precies. Wel maakt hij gebruik van vierkante gebouwen in zijn 3D-tekeningen; op de bouwtekeningen van de plannen ziet het nieuwe gebouw er iets anders uit. Van Duinen vindt dat de plannen niet kunnen: ”Op de tekening kun je zien dat het gebouw maar 2 meter van de straat vandaan staat. Het uitzicht wordt gewoon verpest. Wat op papier een mooie plattegrond is van het gebouw is in werkelijkheid een groot object.”

Bristol
Foto: RTV Focus

”Een gigantische verandering”

”We zagen enige tijd geleden een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor Deventerstraatweg 22. We hebben de tekening opgevraagd en kwamen er toen achter dat de eigenaar van de huidige Bristol een gigantische verandering wil aanbrengen”, zegt de voorzitter van Vrienden van Assendorp, Theo Dunning. Volgens de plannen gaat het huidige gebouw tegen de vlakte en komt er een gebouw van 9,5 meter hoog voor in de plaats. Er moet er een nieuwe ingang komen voor automobilisten, voetgangers en fiets. De leveranciers in vrachtwagens moeten dan met een hele boog om het gehele gebouw heen. Het plan past volgens de voorzitter van de vereniging niet bij de wijk.

Verrast

De Vrienden van Assendorp waren verrast door de vergunningsaanvraag. ”Wij hebben een afspraak gemaakt met de directie van de Spoorzone dat we over elke verandering in de Spoorzone ingelicht worden. We willen meedenken over de plannen van dit gebied”, aldus Dunning.

3D-tekeningen van Bram van Duinen.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button