EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Perronkappen op vierde perron geplaatst

Zaterdag zijn de perronkappen geplaatst op het vierde perron van station Zwolle. Hiermee zijn alle perrons weer overdekt.

Ruim 200 meter aan perronkap, bestaande uit zo’n 12 elementen, werden vanaf vrijdagnacht met twee reusachtige telekranen op het perron gehesen. Ook is een stalen liftconstructie in de tunnel gehesen.

De perronkappen waren vooraf op het bouwterrein al gebouwd waardoor ze met zo min mogelijk hinder voor de passagiers geplaatst konden worden. Toch zijn er vandaag bussen ingezet op het traject Zwolle en Raalte omdat een aantal perrons en sporen niet goed te gebruiken waren. Ook vertrokken er treinen vanaf andere perrons dan gebruikelijk.

Perrons klaar eind 2015

Na de plaatsing van de perronkappen op het vierde perron, ontbreken alleen de perronkappen nog op de plek waar nu de traverse staat. Zodra de traverse in 2015 wordt afgebroken, wanneer de tunnel klaar is, worden ook hier perronkappen geplaatst en aangesloten op de al bestaande overkapping. In 2015 krijgen de perrons ook nieuwe tegels en meubilair. De werkzaamheden zorgen nu nog voor ongemak, maar straks is meer ruimte en comfort op station Zwolle.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button