Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle wint met 2 – 1 van FC Twente

PEC Zwolle heeft de Overijsselse derby in haar voordeel beslecht. In een zonnig IJsseldelta stadion is de ploeg van trainer Ron Jans met 2-1 te sterk voor FC Twente. De Zwolse doelpunten komen van Lars Veldwjk en Ben Rienstra. ,,Ik vind het verbazingwekkend dat we dit niveau kunnen halen. Er zijn bij ons zoveel veranderingen geweest”, vertelt een tevreden Jans.

Zwolle begon prima aan het duel met Twente. Lars Veldwijk kopte na zes minuten de bal naast na een prima voorzet van Wouter Marinus. Aan de andere kant was het Hakim Ziyech die gevaar stichtte. Zijn voorzet werd door Bart van Hintum van de lijn gehaald. Halverwege de eerste helft gingen de supporters applaudiseren ter nagedachtenis aan de overleden PEC Zwolle-supporter Martin van Opstal. Juist op dat moment gaf scheidsrechter Kevin Blom Zwolle een strafschop, omdat Marinus werd neergehaald door Bruno Uvini. Veldwijk benutte de toegekende strafschop. Niet veel later had hij ook de 2-0 binnengekopt, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.,,Jammer dat ie niet telde”, vond Rick Dekker, die op het middenveld een prima wedstrijd speelde. Ook de Tukkers kregen kansen, maar doelman Kevin Begois redde onder meer knap op een vrije trap van Hakim Ziyech.

Direct na rust was het Twente dat alsnog de gelijkmaker scoorde. Ziyech stond op de juiste plaats om de bal achter Begois te plaatsen. In die fase had de ploeg van Alfred Schreuder kansen op meer, maar de thuisploeg hield stand. Rond het uur spelen had Zwolle haar beste fase, met grote kansen voor Queensy Menig. Hij stuitte op doelman Nick Marsman. Een minuut later moest Menig naar de kant om plaats te maken voor Ryan Thomas. Uitgerekend de invaller stond aan de basis van de 2-1. Hij zette goed druk op de Twentse achterhoede, waarna Bart van Hintum Veldwijk inspeelde. De spits legde de bal goed terug op Ben Rienstra, die met een geplaatste bal Zwolle op voorsprong zette. Zwolle had vervolgens nog kansen op meer, maar moest in de slotfase oppassen dat Twente niet alsnog terug kwam tot 2-2. Dat gebeurde niet, met een feestende menigte in het IJsseldelta stadion tot gevolg. , ,Zeven punten uit drie duels, dat is niet gek”, vertelde Dekker. ,,Tegen Cambuur zakten we door het ijs maar nu niet. We krijgen nog wel onze dompers, maar dit kan wel weer leuk worden hoor”, glunderde Jans.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitduel in Friesland. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt tegen SC Heerenveen.

PEC Zwolle – FC Twente 2-1 (1-0).
Toeschouwers: 12.123
Scheidsrechter: Blom

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker (74. Lazic), Rienstra, Becker, Marinus (81. El Hasnaoui), Menig (60. Thomas), Veldwijk

FC Twente: Marsman, Ter Avest (68. Van der Lely), Uvini, Bijen, Schilder, Mokotjo, Gutierrez (74. Tapia), Ziyech, Corona, Olaitan, Da Cruz (81. Oosterwijk)

25. Veldwijk (strafschop) 1-0
46. Ziyech 1-1
63. Rienstra 2-1