Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle verstevigt koppositie door 4-1 winst op Jong AZ

Zwolle – Het was een mooie vrijdagavond voor PEC Zwolle. De club schrijft drie punten bij. Door treffers van Vellios, Taha (2) en Huiberts wordt Jong AZ met 4-1 opzij gezet.

PEC Zwolle heeft andermaal uitstekende zaken gedaan in de strijd om promotie. De Zwollenaren winnen met 4-1 van Jong AZ, waarbij vooral de eerste treffer van Tolis Vellios er eentje is om van te smullen.

Wijzigingen

Trainer Dick Schreuder kon puzzelen, PEC moest het doen zonder Thomas van den Belt (geschorst), Lennart Thy (ziek) en Ryan Thomas (geblesseerd). Ook Samir Lagsir begon op de bank. Hierdoor kregen Dean Huiberts, Haris Medunjanin en Tolis Vellios een kans in de basis. PEC had het in het eerste kwart van de wedstrijd best lastig met de talenten van AZ. Ondanks dat PEC een behoorlijk aantal hoekschoppen bij elkaar speelde, was het Jong AZ dat met onder andere Mexx Meerdink een aardige kans kreeg. Jasper Schendelaar stond echter op zijn post.

Vellios breekt de ban

Dat het in die beginfase niet flitsend was, maakte PEC tussen minuut 26 en 34 meer dan goed. Eerst was daar een fantastische openingsgoal van Vellios. De Griek kreeg de bal van Davy van den Berg aangespeeld en had een schitterende lob in gedachten. Hoe mooi is het dat de bal er dan ook nog eens zo inploft, over de uitstormende doelman? Na de 1-0 was het verzet van Jong AZ wel gebroken. Younes Taha kon zich vervolgens uitleven. Eerst scoorde hij met een volley, nadat Thomas Beelen de bal goed terug kopte uit een hoekschop. En vlak daarna stormde Taha richting het AZ-doel, terwijl hij aan zijn shirtje werd getrokken door een verdediger. Het deerde hem niet, koeltjes schoof hij de bal achter Owusu-Oduro.

Souverein

Ook in de tweede helft was er reden tot juichen voor het goed gevulde MAC3PARK stadion. Dean Huiberts was de man die na een uur spelen kon raak koppen: 4-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar Jong AZ ging met succes op jacht naar een doelpunt. Mexx Meerdink was bij een voorzet eerder bij de bal dan Jasper Schendelaar: 4-1. Even later kon de doelman zich revancheren door een poging van Ricuenio Kewal knap te keren. Een kwartier voor tijd begon de Zwolse aanhang ‘helemaal niets in Almelo’ te zingen, omdat Heracles op dat moment op achterstand kwam op bezoek bij VVV-Venlo. En zo werd het een prima avond voor PEC Zwolle.

Volgende week vrijdag wacht een uitwedstrijd in de Hofstad. Op bezoek bij ADO Den Haag is de aftrap om 20:00 uur.

PEC Zwolle – Jong AZ: 4-1 (3-0).

Toeschouwers: 13.330

Scheidsrechter: Gerrets

Gele kaarten: Beelen (PEC Zwolle), Twisk (Jong AZ)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Chirino, Van Polen, Kersten (69. Acheffay), Van Hintum (78. Kastaneer), D. van den Berg, Medunjanin (69. Kaparos), Beelen, Taha (46. Lagsir), Huiberts, Vellios (69. Bogarde)

Opstelling Jong AZ: Owuso-Oduro, Van Aken (74. Kalisvaart), Stam (46. Kwakman), Engel (57. Reverson), Beukers, Postma, Griffith, Twisk, Meerdink, Schouten (57. Daal), Kewal (82. Koster)

Scoreverloop:

26. Vellios 1-0

31. Taha 2-0

34. Taha 3-0

59. Huiberts 4-0

64. Meerdink 4-1

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button