Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSport

PEC Zwolle verliest in slotfase

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag in de strijd tegen degradatie averij opgelopen. Thuis kwam het in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles niet tot scoren en het doel vonden de bezoekers wel, in de extra tijd: 0-1.

Ten opzichte van de laatste wedstrijd uit bij FC Twente stond Yuta Nakayama, destijds geschorst, weer in de basis. Ook Maikel van der Werff stond in de basiself. Thomas van den Belt was geschorst.

Anderson en Lidberg

In de openingsfase begon Go Ahead Eagles met wat speldenprikjes. Het allereerste schot kwam van Isac Lidberg maar werd gekeerd door Kostas Lamprou. Ook de daaropvolgende kansen waren voor de bezoekers, maar deze waren niet noemenswaardig. Dat was wel de allereerste kans voor PEC Zwolle. Kostas Lamprou stond met een verre uitgooi aan de basis van deze counter die eindigde bij Djavan Anderson, maar de lat stond de openingstreffer in de weg. Schoten van Oussama Darfalou, Sai van Wermeskerken en nog eens Anderson waren net niet geplaatst genoeg. Ook de gasten kwamen nog tot een enorme kans, maar Lidberg kopte vrij voor het doel naast.

Binnenkant paal

Na rust was de eerste mogelijkheid voor PEC Zwolle, maar daarna viel er lang weinig te beleven. Na dik een uur was het Daishawn Redan die vanaf rechts het strafschopgebied in snelde. De aanvaller vond een gaatje, maar plaatste de bal net voorlangs. PEC Zwolle zette door en kwam via Van Wermeskerken andermaal in de buurt van de openingstreffer. Een afgeslagen bal werd van grote afstand op doel gevuurd, maar belandde op de paal. Dat de rebound er vervolgens via Gervane Kastaneer in ging mocht PEC Zwolle niet baten, de aanvaller stond buitenspel. In de slotfase probeerde trainer/coach Dick Schreuder met nog maar eens een aanvallende wissel om de zo broodnodige goal te maken, maar deze viel aan de andere kant toen Philippe Rommens de bal binnen krulde: 0-1.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle opnieuw thuis. Om 20.00 uur is AZ de tegenstander.

PEC Zwolle – Go Ahead Eagles: 0-1 (0-0).

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Makkelie

Gele kaarten: –

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Nakayama, Paal, Clement (64’ Adzic), Redan, Anderson (64’ Kastaneer), Darfalou, Van der Werff (64’ Tedic), Van Wermeskerken (87’ Reijnders) en De Wit.

Opstelling Go Ahead Eagles: Noppert, Nauber, Kramer, Kuipers, Lidberg (78’ Cardona), Rommens, Oratmangoen, Martina, Heil (67’ Lucassen), Deijl (90+1’ Idzes) en Córdoba.

Scoreverloop:

90+2’ Rommens 0-1

Gerelateerde artikelen

Back to top button