Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle trekt voorsprong bij N.E.C. niet over de streep

PEC Zwolle is er niet in geslaagd een 0-2 voorsprong bij rust over de streep te trekken. N.E.C. is in het eerste kwartier na rust sterker en maakt de achterstand ongedaan. Ondanks de Zwolse kansen in de slotfase moet de ploeg van trainer Ron Jans daardoor genoegen nemen met een gelijkspel (2-2). ,,Het was een wedstrijd met twee totaal verschillende helften”, vond Trent Sainsbury.

Zwolle begon goed aan het duel. In de eerste helft hadden de bezoekers de controle en konden ze via de omschakeling diverse keren gevaarlijk worden. Zo omspeelde Queensy Menig N.E.C.-doelman Marco van Duin, maar schoot hij vervolgens de bal in het zijnet. Ook Lars Veldwijk was een aantal keren gevaarlijk, maar hij schoot één keer voorlangs. In het andere geval kon verdediger Rens van Eijden de Zwolse spits de bal nog ontfutselen. Ondanks deze gemiste kansen ging Zwolle toch met een voorsprong rusten. Trent Sainsbury kon de bal uit een vrije trap van Stef Nijland binnenkoppen. Vlak voor rust was het Veldwijk die oog in oog met Van Duin beheerst kon afronden. ,,Het wapen om hier te winnen is de counter. Op basis daarvan hadden we in de eerste helft de wedstrijd moeten beslissen”, vond trainer Ron Jans.

Omdat Zwolle het ‘maar’ bij twee doelpunten liet, kon N.E.C. in de tweede helft terug in de wedstrijd komen. Eerst schoot Jarno Bikel de bal binnen na een afgeslagen corner. Na een uur spelen was het Anthony Limbombe die met een fraaie poging van afstand de gelijkmaker binnenschoot. ,, Je weet dat ze vol gas geven, toch gingen we daar niet goed mee om”, vond spits Lars Veldwijk. Na dat lastig eerste kwartier kreeg PEC Zwolle nog een aantal goede kansen om andermaal op voorsprong te komen. Zo schoot Veldwijk nog op de buitenkant van de paal en stuitte Menig op doelman Van Duin. Zodoende moest PEC Zwolle genoegen nemen met een punt. ,,Na rust hadden we het zó moeilijk. Na de 2-2 toonden we veerkracht, knokten we en hadden we kunnen winnen en verliezen”, vond Jans. Mooi was het debuut van A1-junior Sander Thomas, die in de slotfase Stef Nijland verving.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd. In het IJsseldelta stadion wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen AZ.

N.E.C. – PEC Zwolle 2-2 (0-2).