Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle te sterk voor FC Volendam

Zwolle – Donderdagmiddag heeft PEC Zwolle in eigen huis een oefenduel afgewerkt. FC Volendam, de huidige nummer 4 uit de Jupiler League, was de tegenstander van de Zwollenaren. Door doelpunten van Anass Achahbar en Jochem van Putten won Zwolle met 2-0. Voor Nicolai Brock-Madsen waren het zijn eerste minuten in Zwolse dienst.

Na een afwachtende openingsfase van beide kanten, beet FC Volendam als eerste van zich af. Van grote afstand probeerde middenvelder Rafik el Hamdi het Zwolse doel te bestoken. Het liep voor de thuisploeg met een sisser af, toen de bal via de lat en de rug van Kevin Begois langs de voor Zwolle goede kant van de paal belandde. Hierna was het de beurt aan de Zwollenaren. Bram van Polen, als linksback gestationeerd, wist ver door te stomen om op de achterlijn Anass Achabar te bedienen. De spits wist met een heerlijke volley doelman Hobie Verhulst te passeren: 1-0. In die fase had PEC Zwolle verder uit kunnen lopen maar Kingsley Ehizibue zag net als El Hamdi een uithaal op de lat belanden, terwijl Achahbar na een vrije doortocht op de voeten van Verhulst stuitte.

Bij aanvang van de tweede helft maakte Brock-Madsen zijn opwachting. De aanvaller die op de slotdag van de transfermarkt op huurbasis de overstap maakte van Birmingham City naar PEC Zwolle, verving Ryan Thomas en nam plaats diep in de spits. Ook Wout Brama (Wouter Marinus) en Sander van Looy (Dirk Marcellis) kregen van Ron Jans speeltijd. Met een bal in het zijnet en een hard schot op het Volendamse doel liet Brock-Madsen zich direct zien aan het aanwezige publiek. Ook FC Volendam liet van zich spreken en kreeg nog de grootste kans in het tweede bedrijf. Daniël van Son wist echter niet om praktisch op de doellijn de bal het beslissende laatste tikje te geven, waarna Ted van de Pavert koel bleef en het gevaar deed smoren.

In de slotfase was er een postieve rol voor Jochem van Putten, invaller aan Zwolse zijde. De speler van PEC Zwolle O19 wist na nog geen minuut in het veld te hebben gestaan met een kopbal bijna te scoren, maar Verhulst stak daar een stokje voor. Waar de Noord-Hollanders nog hoopten op een late gelijkmaker was het Van Putten die aan die hoop alsnog een einde maakte. Op karakter vocht hij zich in het Volendammer strafschopgebied een weg naar het doel en beloonde dit keer zijn actie wel met een treffer. De goal een minuut voor tijd was een mooie opsteker voor de jongeling en daarmee bepaalde Van Putten de eindstand op 2-0.

Dit weekend is PEC Zwolle vrij, waarna het zich de komende week gaat richten op de hervatting van de competitie. Zaterdagavond 10 september om 18:30 uur komt FC Utrecht naar Zwolle voor de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen.

PEC Zwolle – FC Volendam: 2-0 (1-0)

Scheidsrechter: Manschot

Opstellingen:

PEC Zwolle: Begois, Van Polen (71. Bruintjes), Van de Pavert, Marcellis (46. Van Looy), Evre, Marinus (46. Brama), Hebling, Thomas (46. Brock-Madsen), Ehizibue (77. Van Putten), Karagounis, Achahbar.

FC Volendam: Verhulst, Schilder, Esseboom, Kok, Lo Fo Sang, El Hamdi, Van Son, Veerman, Tuijp, Vlak, Van Kippersluis.

Scoreverloop:
18. Achahbar 1-0
89. Van Putten 2-0

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button