Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle speelt gelijk tegen Zuid Afrikaanse Santos

Dinsdag speelde PEC Zwolle de eerste wedstrijd van 2015 tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika. Alvorens er in de avonduren werd afgetrapt tegen Santos, vond er in de ochtend nog een oefensessie plaats. De spelers van trainer Ron Jans verschenen deze keer niet op het veld, maar werkte oefeningen af in de sportschool en het zwembad. Na een zonovergoten middag die in het teken stond van rusten, reisde de ploeg aan het begin van de avond af naar het Coetzenberg stadion.

De openingsfase van de wedstrijd was overduidelijk voor PEC Zwolle. Rienstra kreeg binnen vijf minuten twee schietkansen, maar zag beide pogingen stranden in de handen van de Zuid-Afrikaanse doelman. Niet veel later is Santos voor het eerst gevaarlijk. De ploeg lijkt zelfs te scoren, maar het doelpunt wordt onterecht afgekeurd voor buitenspel. In de tegenstoot meldt PEC Zwolle zich meteen voor het andere doel. Een scrimmage leidt echter niet tot een voorsprong. Een paar minuten later is het dan toch raak. Bram van Polen legt vanaf de achterlijn terug op Ben Rienstra, die de bal beheerst in de korte hoek schiet. Vlak voor rust verzuimen de Blauwvingers op een 0-2 stand te komen, als Stef Nijland een prachtige aanval (net) niet weet te belonen met een doelpunt. Zijn stift zeilt rakelings over.

In de tweede helft verschijnen er acht nieuwe spelers in de Zwolse basis. Beide teams weten in aanvallend opzicht weinig tot stand te brengen. Alleen de spits van Santos is dichtbij een treffer, maar ziet Boy de Jong uitstekend redding brengen. Een paar minuten voor tijd komt de gelijkmaker uit de lucht vallen. Wederom is het de aanvaller Sitayitayi die uit een rebound op doel schiet, ditmaal treft de bal wel het net. Een klein slotoffensief van PEC Zwolle levert nog een paar hoekschoppen op, maar gescoord wordt er niet meer. Een fotoverslag van het duel is te vinden op Facebook.

Opstelling eerste helft: Begois, Van Polen, Lam, Bjelica, Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki, Drost, Moro en Nijland

Opstelling tweede helft: De Jong, Ehizibue, Van Polen, Pereira, Blackson, Lam, Marinus, Dekker, Moro, Labylle en Ferfelis

Zaterdag speelt PEC Zwolle een tweede oefenwedstrijd in Stellenbosch. Om 18.30 uur Nederlandse tijd is dan Ajax Cape Town de tegenstander.

Bron: PEC Zwolle