Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle speelt gelijk tegen Willem II

Zwolle – PEC Zwolle heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II met 2-2 gelijkgespeeld. In eigen huis komt de ploeg van trainer Dick Schreuder snel op een 0-2 achterstand tegen Willem II. Een resultaat lijkt daarna ver weg, maar nog voor rust wordt de rug gerecht. In de tweede helft blijven treffers uit.

Slap begin

Dat voetbal een wonderlijk spel is en het werkelijk alle kanten op kan gaan, blijkt wel in een knotsgekke eerste helft in het MAC3PARK stadion. In het eerste kwartier vielen de doelpunten als rijpe appelen, maar niet zoals gewenst. Doelman Jasper Schendelaar verspeelde de bal aan Max Svensson, de Zweed kon daardoor de bal in het doel werken. En niet veel later ontsnapte Lucas Woudenberg aan de aandacht en schoot zomaar de 0-2 binnen.

 

Kantelen

De eerste keer dit seizoen dat PEC Zwolle een achterstand moest incasseren en dat viel de ploeg van trainer Dick Schreuder zwaar. Het duurde tot een minuut of tien voor rust voordat er aanvallend weer wat lukte. En hoe. Na een serie hoekschoppen verdween een schot van Thomas Beelen eerst nog naast het doel van voormalig Zwollenaar Kostas Lamprou. Daarna kantelde het duel, met dank aan Tolis Vellios. De spits ontsnapte aan de aandacht van Willem II en liep zo richting het doel van Lamprou. Aanvoerder Erik Schouten besloot aan de noodrem te trekken door secondenlang zeer opzichtig het shirt van Vellis vast te houden, waarna scheidsrechter Danny Makkelie weinig anders kon doen dan de rode kaart te trekken. Het bleek weinig nut te hebben voor de Tilburgers, want uit de vrije trap schoot Bart van Hintum in tweede instantie de bal tegen de arm van Daniel Crowley: strafschop aldus Makkelie. Lennart Thy benutte het buitenkansje en niet lang daarna schoot Tomislav Mrkonjic ook nog een rebound binnen: 2-2..

Onzorgvuldig

Willem II gokte na rust logischerwijs op de counter en liet PEC het spel maken. Het leverde af en toe gevaarlijke momenten op voor de thuisploeg. Zo was Thomas van den Belt een keer dicht bij een Zwolse voorsprong, maar zijn inzet verdween niet in het doel. Aan de andere kant drukte Willem II ook af en toe de neus aan het venster. Schendelaar moest vaker dan hem lief was reddend optreden en behoedde zijn team zelfs van een achterstand. Het lukte PEC ondanks het numerieke overwicht en vele voorzetten niet om een derde doelpunt te maken. Vooral in de eindfase was de ploeg te onzorgvuldig. Dat betekende het eerste gelijkspel in dit seizoen.

Maandag gaat PEC Zwolle naar Wijdewormer voor het bezoek aan Jong AZ. Aftrap is om 20:00 uur.

PEC Zwolle – Willem II 2-2 (2-2).

Toeschouwers: 13.542

Scheidsrechter: Makkelie

Rode kaart: 40. Schouten (Willem II)

Gele kaarten: Beelen, Van den Belt (PEC Zwolle), Crowley, Dammers (Willem II)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (68. Chirino), Van Polen, Beelen, Van Hintum (68. D. van den Berg), Tutuarima, Van den Belt, Huiberts, Mrkonjic (68. Landu), Vellios, Thy

Willem II: Lamprou, Schouten, Dammers, Llonch, Svensson (43. Heerkens), Owusu, Crowley, De Leeuw (46. Bokila), Woudenberg (78. Verreth), Bosch, Doodeman (46. Lesquoy)

Scoreverloop:

6. Svensson 0-1

13. Woudenberg 0-2

44. Thy pen. 1-2

45. Mrkonjic 2-2

Gerelateerde artikelen

Back to top button