Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle sluit jaar af met verlies – [Video reacties]

PEC Zwolle sluit het jaar 2014 af met een nederlaag. Op bezoek bij Cambuur Leeuwarden verliest Zwolle door een benutte strafschop vlak voor tijd met 2-1. Een doelpunt van Tomas Necid werd halverwege de tweede helft afgekeurd. ,,Het was een boeiend voetbalgevecht, ik heb genoten van beide partijen. Alleen niet van het resultaat”, stelt trainer Ron Jans.

In de eerste helft kwam Zwolle na negentien minuten op voorsprong. Thomas Lam stond op de juiste plaats om af te ronden na een voorzet van Jody Lukoki en het terugleggen van Jesper Drost. In die fase had de ploeg van Jans de mogelijkheid om zelfs op 0-2 te komen. De kopbal van Necid werd vlak voor de lijn weggehaald door Calvin Mac-Intosch. Aan de andere kant was Cambuur gevaarlijk via Martijn Barto. Zijn inzet ging maar net over het doel van Warner Hahn.

Na rust werd Cambuur sterker en dat resulteerde na klein uur spelen in de gelijkmaker. Sander van de Streek kon tussen twee Zwolse verdedigers in uithalen. De bal ging vervolgens via de verre hoek in het doel. Vlak daarna kwam Zwolle op een 1-2 voorsprong. Dat dacht iedereen tenminste, tot scheidsrechter Van den Kerkhof de treffer annuleerde. Necid scoorde, maar beging hierbij een overtreding volgens de arbitrage. Het duel leek vervolgens op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, tot twee minuten voor tijd. Warner Hahn kwam uit en tikte Barto aan. Erik Bakker schoot vervolgens de toegekende penalty binnen. ,,We hadden een kerstpakket, maar dat is ons afgenomen. Toch kunnen we terugkijken op een mooie eerste seizoenshelft. Ik heb de spelers daar vooraf al mee gecomplimenteerd”, besloot Jans.

Na de winterstop speelt PEC Zwolle op 17 januari een thuiswedstrijd. NAC Breda is dan om 18.30 uur de tegenstander.

Cambuur Leeuwarden – PEC Zwolle 2-1 (0-1).