Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle pakt ook in Utrecht de volle buit

Zwolle – Even mooi is het misschien niet wat PEC Zwolle laat zien op bezoek bij Jong FC Utrecht, maar de drie punten worden wél binnengesleept. In Utrecht voetbalt PEC niet veel uitgespeelde kansen bij elkaar. Een rake vrije trap van Thomas van den Belt is echter voldoende om de aansluiting met koploper Heracles Almelo niet te verliezen (0-1).

Weinig kansen

Op een regenachtige en winderige maandagavond waren er toch maar liefst driehonderd PEC Zwolle-fans afgereisd naar stadion Galgenwaard. Ook op de hoofdtribune zaten de nodige toeschouwers met een blauw-wit hart. Echt verwend werden zij in de eerste helft niet. PEC probeerde het wel, maar het slaagde er lange tijd niet in om echt gevaarlijk te worden. Alleen uit enkele dode spelmomenten kwamen de mannen van Dick Schreuder in de buurt van het doel van Utrecht-keeper Fabian de Keijzer, maar pogingen van Gervane Kastaneer, Rav van den Berg (kopballen) en Bart van Hintum (vrije trap) gingen niet tussen de palen.

 

Landu en Huiberts

Trainer Schreuder wisselde in de rust tweemaal. Hij bracht Melayro Bogarde en Dean Huiberts in de ploeg. Davy van den Berg was in die beginfase nog een tweetal keer gevaarlijk met een poging vanaf de rand van het strafschopgebied. Het was echter de thuisploeg die dichterbij een doelpunt kwam in die fase. Eliano Reijnders mikte de bal oog in oog met Jasper Schendelaar net naast het doel, terwijl de doelman handelend moest optreden op een poging van Derensili Sanches Fernandes. Een moment met Huiberts brak de wedstrijd echter open in Zwols voordeel. Hij werd met een slim tikje gelanceerd door die andere invaller Chardi Landu, waarna Huiberts op zo’n twintig meter van het vijandelijke doel werd getorpedeerd door Jong Utrecht-linksback Djevencio van der Kust.

 

Van den Belt schiet met scherp

De vrije trap werd door Thomas van den Belt precies in de hoek getrapt, waardoor keeper De Keijzer er onvoldoende een hand achter kon krijgen: 0-1. In de fase daarna kreeg Landu een aardige kans op een tweede treffer, maar hij vond De Keijzer op zijn weg. Het spel golfde in die fase op en neer, maar PEC hield de rijen gesloten en trok de zege overtuigend over de streep.

 

Vrijdag staat de volgende competitiewedstrijd alweer op het programma, met een echte PECFRIDAY in eigen huis. MVV Maastricht, de nummer drie op de ranglijst, komt op bezoek in het MAC3PARK Stadion. De aftrap is om 20:00 uur.

 

Jong FC Utrecht – PEC Zwolle 0-1 (0-0). 

Toeschouwers: 741

Scheidsrechter: Smit

Gele kaarten: Van der Kust (FC Utrecht) Taha (PEC Zwolle)

 

Opstelling Jong FC Utrecht: De Keijzer, Rawlins, Meissen, Van der Kust, Akmum (75. Leliendal), Shein (84. Akharaz), Ikeshita, Rijks (75. Felicia), Reijnders, Sanches Fernandes, Kluivert

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (46. Bogarde), Van Polen, R. van den Berg, Van Hintum, D. van den Berg (90+2. Tutuarima), Van den Belt, Medunjanin, Taha (46. Huiberts), Kastaneer (63. Landu), Thy (84. Vellios)

 

Scoreverloop: 

67. Van den Belt 0-1

Gerelateerde artikelen

Back to top button