Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle oogst lof maar geen punten

Zwolle – Het is PEC Zwolle niet gelukt om het seizoen met een verrassing te beginnen. Thuis tegen Feyenoord was het ruim een helft de bovenliggende partij, maar gingen de Rotterdammers door een vroege goal en een benutte strafschop met de punten aan de haal: 0-2.

Jammerlijk begin

De voorsprong van Feyenoord was een hele vlotte en kwam van de voet van aanvoerder Steven Berghuis, die van afstand een gaatje vond om uit te halen en met een geplaatst schot Michael Zetterer het nakijken gaf: 0-1.

Even leek PEC Zwolle van slag, maar al gauw pakte het de draad weer op en kwam het zelf ook meerdere keren gevaarlijk voor de dag. Een vlotte combinatie tussen Sai van Wermeskerken en Jesper Drost eindigde met een schot voorlangs van de aanvaller en ook een voorzet van diezelfde Van Wermeskerken kon net niet worden binnengewerkt door Reza Ghoochannejhad. In die fase maakte PEC Zwolle duidelijk aanspraak op de gelijkmaker en leek die ook bijna te krijgen.

Nadat Dean Huiberts met een briljante lichaamsbeweging twee Feyenoorders het bos instuurde, schoot Kenneth Paal de bal op een Feyenoord-speler, waarna Thomas Lam vanuit de tweede lijn maar centimeters naast het doel van Justin Bijlow schoot. Feyenoord kwam nog maar tot één doelpoging; Nicolai Jörgensen stuitte op Zetterer.

Penalty

Twee ongewijzigde ploegen aan de aftrap voor de tweede helft, waarin PEC Zwolle doorging met waar het voor rust geëindigd was. Jesper Drost noteerde na bijna tien minuten de eerste kans met een schot in het zijnet, waarna Clint Leemans van afstand Bijlow testte. Feyenoord zette hier direct twee kansen van Bryan Linssen tegenover, maar beide keren ging de inzet naast.

Twintig minuten voor tijd kreeg het duel plotseling een voor Zwolle zeer vervelende wending toen Nijhuis na een duel tussen Lam en Orkun Kökcü de bal voor Feyenoord op de stip legde. Het buitenkansje werd benut door Berghuis: 0-2.

Geen aansluitingstreffer

In het laatste kwartier zette PEC Zwolle alles op alles om nog een aansluitingstreffer te forceren. Zo zag Lam een vrije trap gekeerd worden door Bijlow en ving Ghoochannejhad bot bij Nijhuis na een struikelpartij in het vijandelijke strafschopgebied. Een situatie waarbij Bram van Polen overigens geel kreeg vanwege aanmerkingen op de beslissing van de scheidsrechter.

PEC Zwolle – Feyenoord: 0-2 (0-1)

 

Toeschouwers: 2.993

Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaarten: Huiberts, Kersten en Van Polen (PEC Zwolle) en Toornstra (Feyenoord)

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Polen, Lam, Paal, Ghoochannejhad, Van Duinen (73′ Reijnders), Leemans (61′ Saymak), Drost, Kersten, Huiberts en Van Wermeskerken.

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Nieuwkoop (81′ Johnston, Senesi, Haps, Diemers, Fer, Jørgensen (81′ Bózenik), Berghuis, Linssen, Geertruida en Kökcü (85′ Toornstra).

Scoreverloop:

5′ Berghuis 0-1

68′ Berghuis pen. 0-2

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren