Nieuws uit ZwolleSport

PEC Zwolle maakt slechte beurt in Nijmegen

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagavond een lelijke misstap gemaakt. Op bezoek bij N.E.C. Nijmegen begon leed het een 2-0 nederlaag. De Blauwvingers moesten het duel bovendien met tien man beëindigen na een rode kaart voor Sam Kersten.

PEC Zwolle begon met dezelfde elf spelers aan het duel en dat betekende dat Mees de Wit wederom als rechtsback aan het duel begon. Op de bank was weer een plekje voor Yuta Nakayama na dienst Olympische avontuur.

Trekker overhalen

PEC Zwolle trok direct ten aanval. Via Slobodan Tedic loste het binnen de minuut het eerste schot, maar deze werd tot hoekschop verwerkt. Die ging vervolgens nog bijna binnen, maar daarna was het N.E.C. Nijmegen dat plotseling toesloeg. Op de counter kwamen de Nijmegenaren aan een 1-0 voorsprong. Bram van Polen kreeg zijn voet na een uiterste krachtsinspanning niet voldoende tegen de bal om Ali Akman van scoren af te houden: 1-0. De tegengoal was niet de enige tegenvaller. Net na het eerste kwartier raakte Mustafa Saymak geblesseerd. De middenvelder moest zich laten vervangen door Thomas van den Belt. Via Dean Huiberts, die de paal raakte, kwam PEC Zwolle bijna langszij en ook Kenneth Paal mocht aan de gelijkmaker ruiken, maar zag zijn inzet al dan niet aangeraakt net naast gaan. Waar Zwolle verzuimde te scoren, haalde N.E.C. de trekker wél over. De tweede keer dat de thuisploeg voor de neus van Kostas Lamprou opdook was het weer raak. Nu vond Jonathan Okita de lange hoek: 2-0. Een bittere pil voor Zwolle, vlak voor rust.

Tien man

In het tweede bedrijf had PEC Zwolle de zware taak om de achterstand ongedaan te maken. Tedic en Pelle Clement waren daar heel dichtbij. De Serviër schoot uit de draai over en de middenvelder kreeg vlak voor het doel zijn voet niet goed achter de bal. In die fase zette Zwolle ook even aan, maar tot meer uitgespeelde kansen kwam het niet. Bovendien verdedigde N.E.C. stug en fel. Vlak voor tijd kreeg PEC Zwolle de laatste domper van de avond te verwerken toen Sam Kersten de rode kaart kreeg voorgehouden. De verdediger, die weliswaar eerst zelf licht aan het shirt werd getrokken, haalde een doorgebroken speler neer en kon inrukken. Hierdoor sloot PEC Zwolle een bijzonder pijnlijke avond bij de promovendus met tien man af.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle opnieuw een uitwedstrijd. Om 21.00 uur is Willem II in Tilburg de opponent.

N.E.C. Nijmegen – PEC Zwolle: 2-0 (2-0).

Toeschouwers:

Scheidsrechter: Van der Eijk

Gele kaarten: Duelund, Okita, Van Rooij en El Karouani (N.E.C. Nijmegen) Clement, Reijnders en Van den Belt (PEC Zwolle)

Rode kaart: 88’ Kersten (PEC Zwolle)

Opstelling N.E.C. Nijmegen: Branderhorst, Márquez, Bruijn (62’ Mattsson), Akman (80’ Romeny) Okita (81’ Tavsan), Duelund (69’ Barreto), El Karouani, Schöne, Odenthal, Van Rooij en Proper.

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Paal, Saymak (19’ Van den Belt), Kastaneer (72’ Reijnders), Huiberts (84’ Van den Berg), Tedic, Clement, Strieder (72’ Landu), Kersten en De Wit.

Scoreverloop:

4’ Akman 1-0

42’ Okita 2-0

Gerelateerde artikelen

Back to top button