Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle boekt vierde zege

Zwolle – Vier wedstrijden, twaalf punten. De cijfers en resultaten zijn fijn voor PEC Zwolle, dat een uitstekende competitiestart kent. De thuiswedstrijd tegen Jong PSV levert een 4-2 zege op. Al zal het gevoel overheersen bij de mannen van Dick Schreuder dat het voetbal nog wel beter kan.

Rage

Het is de laatste weken een rage om een snel doelpunt te maken. Oud-Zwollenaar Vito van Crooij deed het namens Sparta, Kylian Mbappe namens PSG. Een prima rijtje om tussen te staan, moet Jordy Tutuarima hebben gedacht. De Zwolse linksback stond na iets meer dan acht seconden klaar om af te werken. De lange bal was van Bart van Hintum, het doorkoppen van Tolis Vellios. De snelle openingstreffer gaf PEC in het begin vleugels. Tutuarima had al luttele minuten na de openingstreffer zijn tweede van de avond kunnen maken, maar die ging voorlangs. Een kopbal van Vellios spatte uiteen op de lat.

Schendelaar en Van Hintum redden

Na die openingsfase was Jong PSV van de schrik bekomen. De jonge Eindhovenaren lieten zien best aardig te kunnen voetballen en dat leverde ook twee levensgrote kansen op. Halverwege de eerste helft moest Jasper Schendelaar redding brengen en niet veel later wierp Bart van Hintum zich voor een gevaarlijke inzet van Simon Colyn. Ondanks dat Jong PSV aardig meespeelde, was het de thuisploeg dat de score verder uitbouwde. Tomislav Mrjonjic stond bij de 2-0 op de juiste plek om, na een kaats van Vellios, de bal hard tegen de touwen te knallen. Vlak voor rust was hij andermaal het eindstation.

Thy

In de tweede helft slaagde PEC er niet in om de score verder op te voeren. Sterker nog, Jong PSV deed via Dante Sealy wat terug na onzorgvuldigheid in de Zwolse defensie. Met drie verse krachten probeerde trainer Dick Schreuder weer wat frisse energie in de ploeg te krijgen. Invaller Gabi Caschili probeerde vanaf de rand van het strafschopgebied zijn tweede doelpunt van het seizoen te maken, maar die poging miste wat kracht. Toch konden de ruim twaalfduizend fans in het MAC3PARK stadion in de slotfase nog een keer juichen. Opnieuw was het Vellios die een lange bal doorkopte, invaller Lennart Thy maakte met een bekeken lob zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer in het Zwolse. Dat bleek niet het slotakkoord, invaller August Priske Flyger pikte namens Jong PSV ook nog een doelpunt mee. De bezoekers waren zelfs nog dichtbij een derde doelpunt, maar dat kon de Zwolse defensie voorkomen.

Volgende week vrijdag wacht PEC Zwolle een reis naar de hoofdstad van Noord-Brabant. Om 20.00 uur wordt er in stadion De Vliert afgetrapt voor het treffen met FC Den Bosch.

PEC Zwolle – Jong PSV: 4-2 (3-0).

Toeschouwers: 12.842

Scheidsrechter: Smit

Gele kaarten: Comencia (Jong PSV)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich, Van Polen, Beelen, Van Hintum, Tutuarima (80. Kaparos), Van den Belt, Taha (66. Caschili), Huiberts (66. D. van den Berg), Mrkonjic (66. Thy), Vellios

Jong PSV: Peersman, Kreekels (46. Nassoh), Seelt, Vos, Leysen, Doudah (77. Jimenez), Sealy (71. Babadi), Colyn, Van Duiven (46. Comencia), Tielemans, Antonisse (71. Flyger)

Scoreverloop:

1. Tutuarima 1-0

34. Mrkonjic 2-0

45+1. Mrkonjic 3-0

57. Sealy 3-1

81. Thy 4-1

84. Flyger 4-2

Gerelateerde artikelen

Back to top button