Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC foto´s kijken bij HCO Zwolle!

Vanmiddag is door Ron Jans de fotoexpositie ‘sPECtaculair!’ geopend in het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle. De expositie waarmee de historie van PEC in beeld wordt gebracht is tot en met 6 maart 2015 te zien.

PEC Zwolle in historische foto’s

Nog nooit in het bijna 105-jarig bestaan is PEC Zwolle zo populair geweest. De verovering van de KNVB Beker zorgde in april 2014 voor een golf van enthousiasme in Zwolle en de wijde omgeving die niet alleen tot de voetballiefhebbers beperkt bleef. Het winnen van de Johan Cruijff Schaal, het eerste Europese avontuur in de clubgeschiedenis tegen Sparta Praag en de goede resultaten in de Eredivisie zorgen ervoor dat de populariteit van PEC Zwolle ongeëvenaard is. Reden voor het HCO om een foto-expositie te maken met mooie beeldherinneringen aan en van deze eredivisieclub.

PEC door de jaren heen

De expositie is in zes periodes ingedeeld en bevat beelden van diverse tijdvakken. Zo worden er foto’s getoond uit de tijd van oprichting en de overstap naar het betaald voetbal; de periode dat PEC in de tweede divisie speelde; de jaren waarin Zwolle weer in de naam werd toegevoegd, PEC Zwolle’82 en FC Zwolle. En natuurlijk beelden van de successen uit de recente periode met onder meer de winst in de KNVB bekerfinale!

Filmmiddagen en speurtocht voor de jeugd

Naast de expositie organiseert het HCO diverse activiteiten voor jong en oud: vertoning van (historische) films van PEC Zwolle, met als hoogtepunt, in de voorjaarsvakantie, dé finalewedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax in zijn geheel; lezingen over de historie van de club, rondleidingen door de expositie met een echte PEC Zwolle-kenner en een speurtocht voor de jeugd met coole verrassing!

 

PEC Fotoontdekkingen
PEC Foto ontdekkingen

 

15818010300_aa056f0d3f_z

 

16003305301_90c3a398d0_z

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button