Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC- atleten presteren goed tijdens de 12e AV PEC 1910 indoor

Zwolle – De Zwolse atletiekvereniging AV PEC 1910 organiseert al vele jaren een zeer gewaardeerd nationaal indooratletiekwedstrijd. Werd in het verleden de Zwolse IJsselhallen omgebouwd tot een atletiek accommodatie, maakt de Zwolse vereniging tegenwoordig gebruik van het prachtige Omnisportcentrum in Apeldoorn.

Een van de meest in het oog springende prestaties van de eigen verenigingen kwam van A-junior Daan Veenhuizen. Direct na de start op de 800 meter nam Veenhuizen de kop en liep hij weg van de rest van het veld. In een strak tempo snelde hij solo naar de overwinning in zijn serie. Veenhuizen verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst 3,5 seconden tot 2.01.73. Daarmee staat hij zevende op de nationale indoor seizoenranglijst voor junioren A.

Daan Veenhuizen 704 neemt gelijk de koppositie Foto © Jan Burgman

Zijn trainer Ben van Boven was verrast: “Daan had gezegd dat hij een tijd van twee minuten wilde gaan lopen. Stiekem dacht ik dat dat iets te hoog gegrepen was, maar ik weet inmiddels ook dat Daan kan verassen als hij zoiets in zijn hoofd heeft.” Veenhuizen was in opperste stemming na zijn race: “Ik liep echt heerlijk. Op een gegeven moment dacht ik te zien dat ik werd ingehaald, doordat ik een schaduw zag. Toen ik op het grote scherm keek, zag ik helemaal niemand. Later bleek dat ik aan het wegrennen was voor mijn eigen schaduw.”

Ben van Boven, trainer bij PEC 1910 van de middenlange afstandsatleten (MiLa), kijkt tevreden terug op de wedstrijddag: “Meerdere atleten hebben een persoonlijk record gelopen. Zo midden in het crossseizoen waarin relatief weinig op snelheid wordt getraind, is dat echt goed. Ook bij de andere atleten zag ik dat zij de race goed indeelden en tactisch sterk liepen. Dit belooft wat voor het aanstaande zomerseizoen.”

Nina Hol 287 Foto © Jan Burgman
Tessa Harbrink 250 Foto © Jan Burgman
Tessa Harbrink 250 Foto © Jan Burgman
Foto © Jan Burgman

Gerelateerde artikelen

Back to top button