KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Particibeter: een podcast over participatie in de energietransitie

Zwolle – Het wordt steeds duidelijker: een samenwerking tussen gemeente en bewoners is essentieel in de energietransitie. Maar hoe breng je die samenwerking tot stand en hoe koppel je de energietransitie aan andere maatschappelijke uitdagingen? Natuur en Milieu Overijssel deelt al veel antwoorden via het project ‘De Wij in Aardgasvrij’, maar vanaf nu ook met de podcastreeks: PARTICIBETER. Luister en laat je inspireren met leerzame voorbeelden, scherpe discussies en veel tips!

De Podcast

Inspireren, activeren en soms de vinger op de zere plek leggen. In PARTICIBETER, de nieuwe podcast over participatie, onderzoeken radiomaker Bas Westerweel en aanjager van de energietransitie Maya van der Steenhoven hoe participatie in Nederland beter kan. Samen met ervaringsdeskundigen en experts gaan zij op zoek naar aansprekende voorbeelden van participatie in de energietransitie. Heilige huisjes en business as usual worden op de snijtafel gelegd en vernieuwende oplossingen krijgen een podium.

PARTICIBETER is een podcast vol aansprekende voorbeelden, scherpe discussies en praktische tips. Gemaakt voor iedereen die serieus met participatie aan de slag wil of er al mee bezig is. Voor raadsleden, wethouders, ambtenaren en natuurlijk inwoners. Luister de podcast via je favoriete podcast app of via de website PARTICIBETER.nl. Voor wie liever leest: op de website is de volledige tekst van de podcastafleveringen ook uitgeschreven.

Luister nu de eerste twee afleveringen via de website!

Ga naar Particibeter
Bron
Natuur en Milieu Overijssel

Gerelateerde artikelen

Back to top button