Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Paralelweg Werkerlaan afgezet om sluipverkeer tegen te gaan

Zwolle – Sinds vanochtend is de Werkerlaan, de parallelweg van de N331, afgezet. Heel januari zet de Provincie Overijssel verkeersregelaars en een wegafzetting in op deze weg tussen Stadshagen en Hasselt. Dit naar aanleiding van de grote hoeveelheid auto’s die gebruik maakt van de Werkerlaan als sluiproute. Daarnaast is er vorige maand een 14-jarige jongen overleden nadat hij was aangereden door een automobilist.

De maatregel wordt ingezet om mensen te wijzen op de rondweg rond Stadshagen. Deze is er speciaal voor bedoeld om de verkeersdruk uit de wijk te halen. Nu blijkt echter dat, sinds de opening van de Boxem tunnel, veel mensen de sluiproute van de Werkerlaan verkiezen boven de rondweg. Eerder vertraagde de gemeente Zwolle al de poller op deze weg om sluipverkeer tegen te gaan.

Sluipverkeer

Petra Timmer, woordvoerder bij de Provincie vertelt: ‘We willen dat de Werkerlaan weer veilig wordt voor iedereen die daar echt langs moet als bestemmingsverkeer. Daarom spreken we via deze wegafzetting de mensen aan op hun verkeersgedrag en attenderen hen op de rondweg die voor het verkeer richting Hasselt is aangelegd’.

Racebaan

Op de Werkerlaan wordt doorgaans heel hard gereden. Op het kaarsrechte wegdek, zonder drempels, soms wel tot 100 kilometer per uur. Dit levert vaak zeer gevaarlijke verkeerssituaties op voor fietsers die het wegvak moeten delen met de automobilisten. ’s Avonds is de weg niet verlicht. En fietsers en wandelaars hebben vaak geen verlichting waardoor ze over het hoofd worden gezien door de automobilisten.

Tragisch dieptepunt was vorige maand de 14-jarige jongen die werd aangereden op de Werkerlaan en daarna overleed.

Hele maand

De verkeersregelaars zijn de hele maand januari aanwezig. Overdag en in de ochtend- en avondspits. Na een maand bekijkt de provincie de situatie opnieuw.

Back to top button