Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Oude Sint Antoniusschool Kamperpoort wordt appartementencomplex

Zwolle – De voormalige Sint Antoniusschool in de Kamperpoort krijgt een woonbestemming. Er zijn plannen om een deel van het schoolgebouw te verbouwen tot appartementen en ook tal van grondgebonden woningen te realiseren binnen het plan. In totaal gaat het om maximaal 35 wooneenheden.

Op dit moment is ’t Gbouw, zoals het complex nu wordt genoemd, een verzamelgebouw voor vrijgemaakt-gereformeerde organisaties. Ooit gekocht in 1997 van de gemeente Zwolle met als doel gereformeerde organisaties een voordelige huisvesting aan te bieden. Een object met een  zeer hoge cultuurhistorische waarde.
29088876044_da64c1634d_z

27780560071_4ac410accd_z

27780551691_941e1dec20_z

Energiezuinig

Maar inmiddels voldoet het gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd. De hoge plafonds en het vele enkele glas geven hoge stookkosten. Niet meer rendabel voor de stichting die ooit het pand had verworven vanwege de lage kosten. Uiteindelijk is besloten om het pand te verkopen en heeft een deel van de gereformeerde organsaties gezamenlijk aan De Dokter Spanjaardweg een nieuw energiezuinig kantoorpand gevonden.

Voor de kerst zal het meerendeel van de huidige organisaties het gebouw hebben verlaten, waarna de verbouwingswerkzaamheden kunnen beginnen.

Het project maakt onderdeel uit van het plan om  ruimte te geven aan woningbouw in de Kamperpoort en de buurt verder op te knappen.

kamperpoort

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren