BouwNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Oude restaurant ‘De Handschoen’ wordt middelpunt zorgwoningen

Zwolle – Ooit kende iedereen het als Restaurant de Handschoen, de mooie boerderij aan de Nieuwe Deventerweg in Zwolle-Zuid. Nu krijgt de monumentale boerderij en het omliggende terrein een nieuwe bestemming. Eigenaar Onis Vastgoed gaat hier samen met de zorgorganisatie Omega Groep zorgwoningen realiseren.

 

We willen de oude boerderijn in ere herstellen en ook het bakhuisje blijft Onis Vastgoed

Onis wil de oude boerderij in ere te herstellen. De achtergelegen garageboxen zullen verdwijnen, evenals de meest recent bijgebouwde ‘feestzaal’ waarbij het bakhuisje aan de voorkant behouden blijft. Vervolgens wordt op het achter terrein een groep van ‘schuurvormige’ gebouwd  met De Handschoen als ‘middelpunt’.

Zorgwoningen

Voor het gebruik van deze nieuwe ruimten heeft Onis Vastgoed afspraken gemaakt met Omega Groep uit Zwolle. De nieuwe woonruimten zijn bestemd voor mensen die best zelfstandig kunnen wonen, maar niet zonder iemand in de buurt die hen kan helpen. Personeel/slaapwachten zijn daarom dag en nacht aanwezig. Met dit plan reduceren zij de enorme wachtlijst bij Omega Groep door het kunnen plaatsen van deze doelgroep. ‘Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid zijn wij daar trots op”, meldt het vastgoedbedrijf.

Restaurant de handschoen met daarachter de ‘schuurwoningen’- Afbeelding: Onis Vastgoed

Inloopbijeenkomst

Onis houdt op woensdag 24 april tussen 19:00 en 21:00 uur een inloopbijeenkomst bij wijkcentrum SIO in Ittersum. Ze willen graag ideeën/ suggesties vanuit de buurt ontvangen met betrekking tot de voortuin van De Handschoen en de invulling van het voormalige ‘bakkershuisje’.

“Op deze manier hopen wij samen weer een stapje verder te komen om tot een prachtig plan te komen. Om de verwachtingen helder te hebben naar elkaar willen wij melden dat de positionering van de gebouwen in nauwe samenspraak heeft plaats gevonden met gemeente Zwolle en diverse commissies (denk aan Monumentencommissies). In deze positionering is er geen mogelijkheid meer voor alternatieven.

Aanmelden

Zij zouden het op prijs stellen als u hen vooraf laat weten of u aanwezig zult zijn, dat kan door een email te sturen naar: dehandschoen@onis-vastgoed.nl. Ook als u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn bij de bijeenkomst, maar wel graag op de hoogte gehouden wilt worden kunt u hen dat per email laten weten.

 

Zijkant van de Handschoen, bij de P van parkeren moeten de schuurwoningen komen. © rtvfocuszwolle
Bakhuisje naast De Handschoen © rtvfocuszwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button