Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Oscar genomineerde ‘Inherent Vice’ heeft première in Fraterhuis

Genomineerd voor twee Oscars

Zwartkomisch misdaaddrama van Paul Thomas Anderson met Joaquin Phoenix als een privédetective die door zijn ex-vrouw verwikkeld raakt in een ingenieus complot. ” Genomineerd voor twee Oscars waaronder beste acteur en nu al in Zwolle te zien” aldus een trotse directeur Henriëtte Boerhof

Verhaal

Doc Sportello is een privédetective in het Los Angeles van eind jaren zestig. Op een dag staat zijn ex-vriendin Shasta voor de deur met het bericht dat de miljardair op wie zij verliefd is gekidnapt gaat worden. Sportello stort zich op de zaak en voor hij het weet raakt hij verwikkeld in een bizar web van motieven. Daarbij krijgt hij te maken met surfers, oplichters, drugsverslaafden, een moordlustige woekeraar, een undercover saxofonist en tot slot een mysterieuze entiteit die bekend staat als de Golden Fang. Niet verwonderlijk neemt de zaak een curieuze wending. Deze zevende film van regisseur Paul Thomas Anderson (o.a. ‘Magnolia’, The Master) is de fraaie verfilming van het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Thomas Pynchon.

Vertoning

‘Inherent Vice’ is vanaf donderdag 4 februari 2015 om 19.45 uur tot woensdag 25 februari te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren of te kopen op www.filmtheaterfraterhuis.nl.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button