Oranje Zwart verslaat Nääs en blijft ranglijst aanvoeren

Nog één wedstrijd tot aan de zaalcompetitie.

Zwolle – In de tweede klasse D stonden de korfballers van Oranje Zwart tegenover hun grote concurrent EKC NÄÄS uit Enschede. De verwachtingen waren hoog want de Zwolse club is, zoals dat zo fraai heet, op de weg terug in de korfbalwereld. Ooit was Oranje Zwart de ploeg die het langst in de overgangsklasse speelde.

tekst en foto: Jan Scharloo

De eerste helft van de wedstrijd bevestigde dat beeld want binnen enkele minuten stond er een stand op het scorebord van 2-0. Het eerste aanvalsvak legde direct de basis voor de overwinning in deze wedstrijd. De Enschedese ploeg scoorde uiterst moeizaam en kon met enig geluk terugkomen tot 3-3. Aanvoerder en routinier Gera Kloese nam haar verantwoordelijkheid en bracht de Zwolse marge weer op 2 doelpunten. Uiteindelijk was de ruststand 6-4.

De tweede helft gaf een levendiger scoreverloop te zien.
Regelmatig wisten beide ploegen de korf te vinden maar van en sprankelende wedstrijd was nooit sprake. Met nog één veldwedstrijd te gaan (thuis tegen Zwart Wit) en deze overwinning van 13-10 gaat Oranje Zwart vol goede moed de zaalkompetitie in.