112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Opnieuw poging tot inbraak, ditmaal in de Verhulststraat

Zwolle – Afgelopen nacht is er wederom een poging tot inbraak geweest, ditmaal aan de Verhulststraat in Holtenbroek. De inbrekers hebben hierbij dezelfde werkwijze gehanteerd als is gebruikt aan de Handellaan en de Rutbeek. De politie adviseert waakzaam te zijn. Mocht u iets verdachts hebben gezien kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer: 0900-8844.

Cilindertrekken

De inbrekers hanteren hierbij de tactiek van het “cilindertrekken”. Cilindertrekken is een manier van inbreken die steeds vaker voorkomt. Bij cilindertrekken wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten, hierdoor breekt de cilinder af. Binnen 30 seconden kan een inbreker binnen zijn.

Hoe wordt er ingebroken

Met behulp van een accuboor of schroevendraaier wordt een speciale (geharde) schroef stevig in de cilinder geschroefd. Over deze schroef wordt een cilindertrekker geplaatst. Dit is een stukje gereedschap waarmee de crimineel veel kracht kan uitoefenen op de cilinder, waardoor deze uiteindelijk afbreekt. Vervolgens wordt met een universele ‘bouwsleutel’ de deur simpel geopend. Het gereedschap dat inbrekers nodig hebben is helaas overal verkrijgbaar.

Meer inbraken

 

Cilindertrekken
Cilindertrekken

Plaats op kaart bij benadering:

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button