Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Openluchtvoorstelling VERZAND vanavond in première

Zaterdag – Dinsdag gaat de openluchtvoorstelling VERZAND in première in Gerrits Tuin in Zwolle. VERZAND vertelt het verhaal dat verscholen ligt in de geschiedenis van de Willemsvaart. Op 24 augustus 1819 werd de Willemsvaart officieel geopend. Zwolle kreeg daarmee zijn lang gewenste rechtstreekse verbinding met de IJssel. Maar wat ging er vooraf aan deze opening? In VERZAND neemt koning Lodewijk het woord.

VERZAND

Zwolle zocht en vocht jarenlang voor een toegang tot zee. Er is eindeloos gegraven, om vervolgens alle plannen weer van tafel te vegen en opnieuw te beginnen met graven. Een voorstelling over het succes en de ondergang van onze eerste Franse koning Lodewijk. De vergeten en verzwegen koning die de Willemsvaart bijna begaanbaar had gemaakt. Een bezetter die verliefd werd op Nederland, maar werd afgezet door zijn eigen broer en stilletjes ons land verliet. Een paar jaar later kwam Koning Willem I met veel tromgeroffel binnenvaren.

Een 360 graden voorstelling in de openlucht in Gerrits Tuin in Zwolle. De voorstelling wordt gemaakt door Theatergroep De Jonge Honden en Theater Gajes. De cast bestaat zowel uit acteurs als muzikanten en een speciaal samengesteld ensemble bestaande uit amateurspelers uit Zwolle.

200 jaar Willemsvaart

VERZAND wordt gemaakt in samenwerking met Allemaal Zwolle en Gerrits Tuin en maakt onderdeel uit van activiteiten rondom 200 jaar Willemsvaart. Kaarten voor de voorstelling kosten € 7,50 en zijn te bestellen via www.200jaarwillemsvaart.nl. Naast de openluchtvoorstelling VERZAND kunnen bezoekers van 20 augustus tot en met 5 oktober ook de expositie Zwolle naar Zee van Allemaal Zwolle bezoeken bij RAW Space.

Gerelateerde artikelen

Back to top button