Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Openluchtbad Zwolle bestaat 30 jaar en viert dit groots

Vanaf 30 maart start voorverkoop

Zwolle – De vereniging Openluchtbad Zwolle bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd. Op zaterdag 30 april opent Openluchtbad Zwolle om 11 uur weer haar deuren. Van 30 maart t/m 29 april kunnen Zwollenaren voordelig lid worden of hun abonnement verlengen in de voorverkoop. Burgemeester Peter Snijders opent het jubilerende bad samen met de heer Ad van der Woude, oud ‘Vriend van de Vereniging’ die in de jaren ’90 in de toenmalige gemeenteraad streed voor het voortbestaan van het bad en met zijn 85 jaar nog steeds 3x per week zijn banen trekt in het bad.

Vanwege het 30-jarig bestaan van de Vereniging Openluchtbad Zwolle zijn er diverse festiviteiten dit seizoen. Zo is er een extra feestelijk programma op de openingsdag met zang, diverse activiteiten voor kinderen en demo’s van watersporten. Ook het boek ‘Snoet in het Openluchtbad’ wordt die dag gepresenteerd door schrijfster Diana Smilde die jarenlang kassamedewerker in het bad was.

Theaterproductie

Tijdens het jubileumseizoen kunnen Zwollenaren van 13 t/m 17 september genieten van de theatervoorstelling die creatief producent Bart Jansen en theater De Makkers met (verhalen van) leden en vrijwilligers maken in het bad. Zij stallen hiervoor hun in Zwolle inmiddels bekende gele caravannetje de hele zomer op de ligweide van het Openluchtbad, net als de krakers van weleer. Meer informatie over de voorstelling met de voorlopige titel ‘We zwemmen nog’ is te vinden op www.openluchtbadzwolle.nl/agenda of via info@theaterdemakkers.nl.

Abonnementen ophalen

Op donderdag 28 april van 16 tot 18 uur kunnen nieuwe leden hun abonnement komen ophalen in het bad. Dit voorkomt dat je bij mooi weer in een lange rij wachtende leden terecht komt. Zoals het er nu uitziet kan het bad zonder beperkende maatregelen open en zijn alle doelgroepen weer welkom. Ook het bedrijfszwemmen gaat weer van start.

Vereniging

Het Openluchtbad is een rijksmonument dat stamt uit 1933 en is ontworpen door architect J.G. Wiebenga in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het bad wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Als lid doe je 4 tot 6 uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden we het bad met elkaar, al 30 jaar lang.

Gerelateerde artikelen

Back to top button