Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

► VIDEO Openbare Montessorischool Zwolle geeft op ludieke wijze invulling aan prikactie PO in Actie

Zwolle – Dinsdagochtend vond er in het primair onderwijs een prikactie plaats. De basisscholen in Nederland gingen een uur later open dan normaal. Bovendien reisden van vele scholen die meededen één leerkracht en één ouder af naar Den Haag om een petitie voor goed onderwijs aan te bieden aan premier Mark Rutte. In Zwolle deden vele scholen mee waaronder de Openbare Montessori School in Zwolle Zuid.

Daar werd de ochtend gestart met alleen maar slapende leerkrachten op het schoolplein. Nadat de schoolbel ging kwam de docentengroep tot leven en gingen ze rond met kartonnen vellen met hun wensen voor goed onderwijs. Met name de grootte van de klassen en de vele administratieve taken zijn een groot probleem aan het worden voor de onderwijzers.

PO in Actie is een landelijke opgezette actie voor goed primair onderwijs: “Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen op eisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar.”, aldus de groep.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button