BouwDiezerpoortNieuws uit Zwolle

Openbaar Belang verbetert woningen in Dieze

Zwolle – Na een periode van planvorming voor de 28 woningen aan de Eiken- en Iepenstraat is het officiële contract getekend tussen Openbaar Belang en Salverda Bouw.

Alle appartementen staan sinds half juli dit jaar leeg. Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden opgestart om te komen tot vernieuwbouwde woningen waar bewoners prettig in kunnen wonen.

De woningen krijgen een compleet nieuwe, zeer goed geïsoleerde buitenschil. Daarvoor wordt de vloer, de gevel, het glas en het dak aangepakt. Op het dak komen zonnepanelen.

In de woningen worden ook verbeteringen doorgevoerd. Alle woningen krijgen een nieuwe keuken en douche/toilet ruimte. Daarnaast krijgen de woningen op de begane grond een tweede slaapkamer. Verder wordt de meterkast vervangen en daarbij verdwijnt de gasaansluiting. De bewoners gaan na de renovatie dus koken op elektra. Een warmtepomp gaat de woning verwarmen.

Voor de renovatie vraagt Openbaar Belang een bijdrage in de huur. Deze wordt deels gecompenseerd door de lagere energielasten. De energielasten gaan omlaag door de zeer goede isolatie, het vervallen van de gasaansluiting en het aanbrengen van de zonnepanelen.

Naast het verlagen van de energielasten wordt het comfort én het binnenklimaat sterk verbeterd. Aan de oude woningen hangt een E/F-label en na de werkzaamheden wordt dit een A++ label. Aannemer Salverda levert de woningen in het voorjaar 2020 op.

Gerelateerde artikelen

Back to top button