EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ontwerpschetsen voor nieuwe Stadkamer

JHK Architecten uit Utrecht is door gemeente Zwolle verkozen voor de verbouw van het GGD-gebouw waar De Stadkamer zich gaat vestigen. De Stadkamer wordt de nieuwe gezamenlijke huisvesting van de Bibliotheek, de Muzerie en Kunst & Zo die hun intrek gaan nemen in het pand aan de Zeven Alleetjes.

Voor de zomer is de architectenselectie opgestart. Vijf bureaus zijn uitgenodigd waarvan de schetsontwerpen zijn beoordeeld op prijs en kwaliteit. De opdracht is nu gegund aan JHK Architecten. Het bureau uit Utrecht ontwerpt voor zowel grote utilitaire projecten en hergebruik als woningbouw-, onderwijs- en interieurprojecten. Het bruggebouw in Rotterdam voor opdrachtgever Unilever is één van hun bekende projecten.

JHK Architecten en gemeente Zwolle bekijken in de komende weken het voorstel uit de eerste ontwerpfase samen met de toekomstige gebruikers. Met hen wordt toegewerkt naar een voorlopig ontwerp. Dit voorlopig ontwerp is eind van dit jaar gereed.

Stadkamer opent voorjaar 2016 haar deuren

De Stadkamer wordt een plek waar iedereen in Zwolle terecht kan voor, kunst, cultuur, lezen, educatie en ontwikkeling. Daarnaast komen er in de toekomst diverse culturele activiteiten.

De verschillende functies in de Stadkamer, waaronder Cultuureducatie en Kunst&Zo, krijgen een apart label, zodat zij voldoende herkenbaar blijven.

Als alles volgens planning verloopt opent De Stadkamer in het voorjaar van 2016 haar deuren.

 

 

De stadkamer / eerste verdieping
De Stadkamer – eerste verdieping
De Stadkamer - Begane grond
De Stadkamer – Begane grond

Gerelateerde artikelen

Back to top button