Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Online dorpsplein van Westenholte gelanceerd: Stinskracht.nl

Zwolle – Klaar staan voor je buur, een gezellig praatje maken en helpen waar je kunt. Dat kan in Westenholte tegenwoordig ook online geregeld worden. Vrijdagmiddag is in Wijkcentrum het Anker de website stinskracht.nl gelanceerd. Een online platform voor alle vormen van ‘noaberschap’.

De website is beschikbaar voor iedereen uit Westenholte, maar ook mensen uit andere buurten zijn welkom om er gebruik van te maken.  Iedereen kan er met een hulpvraag terecht. Zoek je iemand die je naar het ziekenhuis kan brengen of wil je gewoon eens gezellig samen boodschappen doen? Plaats dan een berichtje op de rubriek ‘prikbord’ of ‘hulp gevraagd en aangeboden’.

De eerste advertenties staan er al op. Zo zoekt Koos Bakker iemand die hem  wil helpen gordijnen voor de slaapkamer te naaien en heeft de heer van Enk een garagebos in Westenholte die hij kan verhuren.

Op deze manier wil Stinskracht de mensen in de wijk dichter tot elkaar brengen. Het oude dorpsplein waar je elkaar hielp en dingen van elkaar wist moet herleven.

Voor iedereen die een hulpvraag heeft, maar online niet zo handig is, kan terecht bij het Stinskracht loket aan het Petuniaplein. Deze is op dinsdag, woensdag en vrijdag aanwezig. Vrijwilligers van Stinskracht en het sociale wijkteam helpen je daar graag verder.

Stinskracht.nl
Stinskracht.nl online platform gelanceerd
Stinskracht.nl online platform gelanceerd
Stinskracht.nl online platform gelanceerd
Stinskracht.nl online platform gelanceerd

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button